1 de 10
CAMBRA DE REUS

Millora dels indicadors, tot i la incertesa, al Radar Cambra del segon trimestre

L'informe mostra tendències positives malgrat la inflació

Presentació dels resultats de la 34a edició del Radar Cambra | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 25 de juliol de 2022 a les 12:27 |
El Radar Cambra del segon trimestre recupera lleugerament l'optimisme d'abans de l'esclat de la guerra d'Ucraïna. Una possible normalització de la situació i les bones sensacions fan augmentar de forma controlada les percepcions del teixit empresarial de la zona sobre l'economia actual.

«L'impacte de la guerra d'Ucraïna està generant un entorn incert»
La Cambra de Comerç i el Gabinet Ceres han impulsat la 34a Onada, que recull les percepcions d'una mostra de 28 empreses de Reus, Baix Camp i l'entorn durant els mesos de maig i juny. Pel que fa a les percepcions de la situació econòmica actual, un 41% de les empreses ha respost que és bona, davant el 21% del primer trimestre i tornant a la xifra del 40% dels mesos finals dels 2021, situació abans de la guerra.

El representant de la Cambra Jaume Batista assegura que "és evident que l'impacte de la guerra d'Ucraïna està generant un entorn incert, tot i això creiem que les empreses mantenen aquest esperit d'optimisme que s'ha de tenir". Respecte a la pregunta sobre si la situació econòmica actual és millor o pitjor que fa un any, els indicadors mostren una reducció de les respostes que apunten que la situació és pitjor passant d'un 32% del primer trimestre a un 11%.

La Cambra demana més participació per part de les institucions i les empresesL'Índex de Confiança Empresarial també fa un creixement destacable, augmentant 8 punts respecte a la 33a Onada, que va caure en 20 punts. Per tant, davant la notable davallada viscuda el primer trimestre del 2022 per les males perspectives de la Crisi d'Ucraïna, ara milloren. Els valors també són bastant estables pel que fa a nombre de treballadors, xifra de negoci i preus de venda, que la meitat es mantenen i hi ha un lleuger augment en tots els aspectes.

Des de la Cambra es demana més suport de les institucions, assegurant que "les empreses mereixem més complicitat per part dels poders públics". A més, han fet una crida a les empreses del territori a participar en el proper Radar Cambra, per augmentar la mostra i aconseguir uns resultats amb més pes.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: