INCENDIS

El Govern rebaixa les restriccions per risc d'incendi quan acaba l'onada de calor

Interior restringeix l'accés a tres massissos i parcs naturals i manté el Pla Alfa només a 30 municipis de dues comarques

Una agent rural observa una zona calcinada per l'incendi al Pont de Vilomara | Pere Fontanals
per Irene Montagut, Barcelona, Catalunya | 25 de juliol de 2022 a les 12:25 |
L'anunci del final de l'onada de calor i el descens de les temperatures després d’un cap de setmana amb clima extrem arreu del país, on s’han tornat a superar els 40 graus en alguns punts, la calor afluixarà a partir d’aquest dimarts. En aquest sentit, el Govern ha decidit rebaixar les restriccions per reduir el risc d'incendi

Així, només tres massissos i parcs naturals tindran restringits els accessos i són 30 els municipis on es manté el nivell 3 del Pla Alfa. Les noves mesures entren en vigor a partir de la matinada d'aquest dilluns a dimarts i fins al dijous. Tot, en un estiu en què s'han cremat 7.400 hectàrees, sent el pitjor any d'incendis forestals de l'última dècada. 

Concretament, es restringeix l'accés al parc natural del Cap de Creus, el massís de l'Albera i el del Montgrí, tots en comarques gironines. En els municipis que es troben en el nivell tres del Pla Alfa -al Baix i Alt Empordà-, es mantenen suspeses les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a algun nucli.


A més a més de la restricció d'accessos a zones naturals i la suspensió d'activitats de lleure, també es mantenen restringides les activitats dels casals, colònies i estades esportives a l'entorn immediat de les edificacions on es dormi i es limita la circulació motoritzada en el medi natural, exceptuant residents i activitats inajornables.

D'altra banda, continua suspesa l'activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores, exceptuant la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l'alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d'arròs. Alhora, Interior ha ordenat la prohibició de fer obres a la xarxa interurbana que comportin l'ús de maquinària amb risc d'incendis i només es podran fer si estan autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit a la xarxa interurbana, inclosa la sega de cunetes, i es restringeix l'ús d'eines com radials a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si s'han d'utilitzar per motius de força major, s'ha de comunicar a Agents Rurals.

Altres notícies que et poden interessar

 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: