INFRAESTRUCTURES

Adjudicades les obres de restauració del panteó Boule

Tenen un termini d'execució de tres mesos i mig amb l'objectiu que estiguin llestes abans de Tots Sants

Imatge d'arxiu del Panteó Boule al Cementiri General de Reus | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 de juliol de 2022 a les 13:38 |
Les obres de restauració i protecció del conjunt monumental del Panteó Boule han estat adjudicades a l'empresa Constècnia 3 per un import de 45.937,87 euros. L'adjudicació, feta per l'ajuntament de Reus a través dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, estableix un termini d'execució de tres mesos i mig amb l'objectiu que estigui enllestit abans de Tots Sants. 

El projecte i la intervenció estan plantejats pels professors Coll i Costa, de l'Escola d'Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili, i posa de manifest que l'estat de conservació general del Mausoleu Boule és bo, tot i identificar alguns processos de degradació. Les actuacions proposen restaurar les superfíciespètries d'exterior i interior, la protecció de les superfícies enfront les humirars, tractament d'oxidacions i la neteja de citralls. També es faran treballs orientats a restituir els elements escultòrics. 

El mausoleu és un dels primers conjunts funeraris del cementiri 


El panteó Boule és un dels primers conjunts funeraris del Cementiri General de Reus va ser l'encarregat pels Boule, una de les famílies notables de la ciutat de Reus del darrer terç del segle XIX. Aquest monument funerari data de l'any 1882, obra de l'arquitecte Francesc Blanc i Pons, sota l'encàrrec de Josep Boule i Moncet. Va ser concebut com una capella neogòtica centralitzada quadrangular, a la qual s'hi va afegir una cripta subterrània.

Cal destacar que a l'interior del conjunt s'hi troben dos finestrals laterals amb vitralls que dirigeixen la llum cap al centre de la cripta. S'hi troba també un altar de marbre, al costat del qual dos pedestals aguanten dos bustos de marbre natural, també de marbre, que representen a Josep Boule i la seva esposa. Les escultures són de Joan Roig i Soler.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: