1 de 10
PATRIMONI

Les visites al Museu del Celler de Vila-seca, en marxa

Els visitants es traslladaran al procés de construcció del celler a través de tecnologia de realitat virtual

El Museu del Celler de Vila-seca ofereix visites gratuïtes fins al 7 d'agost | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 22 de juliol de 2022 a les 10:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Celler de Vila-seca ja ha posat en marxa les visites al seu museu. Es tracta d’un museu interactiu que té com a objectiu divulgar la cultura del cooperativisme vinculat a la construcció dels Cellers monumentals de Catalunya, explicar el procés d’elaboració del vi i també la construcció del Celler de Vila-seca i la història del municipi a través de la seva Cooperativa Agrícola.

A partir de realitat virtual, els visitants es traslladaran a principis se segle XX


Els visitants podran conèixer el procés de construcció del Celler mitjançant ulleres de realitat virtual, les quals els traslladaran a inicis del segle XX per a ser testimonis del naixement del Celler que, concretament, es va alçar l’any 1919 per l’arquitecte Pere Domènech i Roura.

A banda de la tecnologia de realitat virtual, el visitant també es pot endinsar a la sala on antigament s’elaborava el vi. En aquest espai s’hi pot trobar una projecció de vídeomapping i diverses pantalles interactives amb informació sobre el món del cooperativisme i l’arquitectura dels cellers de Catalunya. Des d’aquest mateix indret, es pot baixar a la sala de premsat, on es poden veure diverses màquines agrícoles antigues. Cal destacar que la visita també incorpora el visionat d’un vídeo de testimonis que parlen dels seus records de quan el Celler estava en actiu.

 

La sala de premsat conté diverses màquines agrícoles Foto: Cedida


Les entrades seran gratuïtes fins al 7 d'agost


Les visites al Museu del Celler es realitzen en grups de 20 persones com a màxim i seran gratuïtes fins al proper diumenge 7 d’agost. Quan s’acabi el període de gratuïtat de les entrades, aquestes tindran un cost de 4 euros (entrada general) i de 2 euros, en el cas de ser major de 65 anys, ser estudiant o aturat, entre d’altres.

Cal recordar que el Celler de Vila-seca va ser inaugurat el passat mes de maig després de ser restaurat i rehabilitat per tal de convertir-se en un edifici multifuncional, cultural i museístic.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: