1 de 10
MEDI AMBIENT

S’invertiran fons europeus a la Ribera d’Ebre per millorar l’estat de conservació del riu

Es tracta d’un projecte innovador per adaptar el tram final del riu Ebre al canvi climàtic

Imatge d'arxiu del pas del riu Ebre a Miravet, a la RIbera d'Ebre | Josep M. Montaner
per Aguaita.cat, Reus, Catalunya | 21 de juliol de 2022 a les 11:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Grup de Natura Freixe anuncia una inversió de fons europeus a la Ribera d’Ebre per adaptar els rius i les zones humides al canvi climàtic mitjançant solucions basades en la natura, desenvolupar estratègies per a fomentar la bioeconomia i l’ocupació verda i realitzar programes d’educació ambiental, entre altres accions.

Este programa de treball, que es durà a terme fins al 2025, s’engloba en l’anomenat projecte Fluviatilis, una proposta generada per una agrupació de cinc entitats conservacionistes amb una línia d’actuació principal marcada per la custòdia del territori. Les cinc organitzacions s’han unit per posar en marxa iniciatives transformadores que impulsen la bioeconomia als seus respectius àmbits d’actuació com una oportunitat per mostrar que la conservació dels recursos naturals pot anar de la mà d’activitats que generin desenvolupament econòmic i social.

Apropar la natura a la població i aborda els efectes del canvi climàtic


Este projecte, que a la Ribera d’Ebre ha estat presentat pel Grup de Natura Freixe, s’associa amb una estratègia territorial que busca apropar la natura a la població i aborda els possibles efectes del canvi climàtic amb solucions que remarquen el valor de la biosfera. A més, serà una proposta molt interessant per la comarca, ja que tindrà en compte assumptes més enllà de la conservació de la natura, com l’economia circular i el foment de l’ocupació verda.
 
Fluviatilis, a més, es desenvoluparà simultàniament en diferents zones i, si bé neix amb una visió conjunta, cadascuna de les entitats consorciades coordinarà les actuacions al seu territori: Asociación Para a Defensa Ecolóxica de Galizia (ADEGA) a Galícia, Asociación de Naturalistas del Sureste (ANSE) a la Regió de Múrcia, Grup de Natura Freixe (GNF) a Catalunya, Fundació LIMNE a la Comunitat Valenciana i Red Cambera a Cantabria. El col·lectiu comptarà en tot moment amb el suport científic i tècnic del Centre d’Estudis i Experimentació d’Obres Públiques (CEDEX), que monitoritzarà les propostes centrades en la provisió de solucions basades en la natura i d’adaptació al canvi climàtic.
 

La proposta estarà finançada per fons europeus

Esta proposta ha estat beneficiària d’una convocatòria de subvencions, impulsada per la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO), per a grans projectes transformadors d’índole cientificotècnica enfocats a la promoció de la bioeconomia i la contribució a la transició ecològica, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR).

L’objectiu d’aquest programa del PRTR és identificar iniciatives transformadores que impulsen la bioeconomia, entesa com una oportunitat per mostrar que la conservació dels recursos naturals és compatible amb activitats que generen desenvolupament econòmic i social.
 
La convocatòria, que va rebre un total de 132 propostes, ha seleccionat 14 iniciatives entre les quals es troba Fluviatilis, en demostrar la seua contribució a resoldre algun dels grans reptes ambientals i socials per a la conservació del nostre patrimoni natural i biodiversitat, així com la creació d’ocupació.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: