OBRES I MILLORES

Les obres del pont del barri Gaudí s’allargaran fins al setembre

Segons el consistori, els treballs d’impermeabilització duts a terme per Adif han impedit que l’Ajuntament executés les reformes segons el calendari establert

per Joel Medina, Reus, Catalunya | 20 de juliol de 2022 a les 17:00 |
Imatge d'arxiu de l'inici de les obres al pont del barri Gaudí | Estel Romeu
Les obres d’adequació del pont del barri Gaudí s’hauran d’allargar dos mesos més. Es van iniciar al març d’aquest mateix any i, segons el calendari inicial, tindrien una durada de 4 mesos, per la qual cosa s’haurien d’estar finalitzant aquest mes de juliol. No obstant això, s’ha concedit una pròrroga a l’empresa adjudicatària fins a mitjans de setembre.

Al pont s’hi executen dues obres. Per una banda, Adif, titular de la infraestructura, ha fet uns treballs d’impermeabilització en la zona de les vies del tren. En concret, s’han hagut de reparar les esquerdes per evitar filtracions d’aigua. Segons fonts municipals, Adif acaba de finalitzar les reformes, però els seus treballs han impedit el normal desenvolupament de les obres de l’Ajuntament, motiu pel qual s’ha concedit la pròrroga. Les obres pretenen millorar la seguretat del pont i reduir-ne el soroll


L’actuació permetrà garantir una major seguretat. Per això, s’eliminarà una de les dues voreres, tot i que l’altra serà més ampla. També s’hi instal·laran uns reductors de velocitat amb l’objectiu de reduir el soroll del trànsit. A més, es limitarà la circulació de vehicles a 30 km/h, i es col·locarà un carril bici a cada banda del pont, separat de la calçada amb barreres de polietilè. S’hi introduiran cinc projectors de llums led a les bigues del pont i 36 punts de llum a les parets, per millorar la il·luminació del tram.

El projecte, que està adjudicat a l’empresa Construccions Vinaixa, té un pressupost de 492.590 euros, finançat en part pel Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona amb 279.529 euros. L’Ajuntament n’aportarà 213.061, 191.600 dels quals vindran dels fons Next Generation.

A causa de les cues que van provocar les obres en el seu inici, la Guàrdia Urbana va informar de la compra d’un semàfor mòbil per regular el trànsit al pont petit, entre el carrer de Joan Busquets i l’avinguda Saragossa.

En tràmit el procés d’adjudicació per a la segona fase del raval de Santa Anna 


Una altra de les obres de la qual es preveu tenir novetats aquest estiu és la segona fase de transformació del raval Santa Anna. El mes de març es va comunicar que tot plegat començaria a l’estiu. Segons s’explica des de l’Ajuntament, continua en tràmit el procés d’adjudicació del contracte d’obres. Unes obres que tindran un termini d’execució de 4 mesos des que s’iniciïn i un cost de 775.000 euros.

El projecte convertirà el tram del carrer Santa Anna fins a la plaça de Catalunya i el carrer Salvador Espriu en un espai per a vianants. Per tant, el raval serà una illa de plataforma única. Ja s’han instal·lat els elements de jardineria i els parklets, inclosos en l’estratègia Smart City. Les obres també comptaran amb la introducció de punts wifi, pilones automatitzades amb lectura de matrícula i càmeres de vigilància.


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: