1 de 10
URV

La URV rep el fons de l'Hemeroteca de Tarragona amb més de 800 títols de revistes i 25 de premsa

Es tracta d’una de les col·leccions de premsa més important i que es podrà consultar el curs vinent al Crai del Campus Catalunya

La URV rep el fons de l’Hemeroteca de Tarragona de la Fundació Catalunya | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 18 de juliol de 2022 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Hemeroteca de Tarragona de la Fundació Catalunya La Pedreta ha donat a la Universitat Rovira i Virgili una de les col·leccions de premsa més importants. Consta de més de 800 títols de revistes i 25 diaris locals, nacionals i internacionals així com llibres d’àmbit local i d’història de la premsa que assoleixen els 500 metres lineals de prestatgeria. 

El fons conté premsa des del 1757


El personal del CRAI amb professorat dels Departaments d’Història i Història de l’Art han seleccionat les col·leccions per completar els fons de la universitat i d’interès local o acadèmic. El fons complet serà accessible a partir del gener del 2023, un cop es catalogui i reubiqui tot el donatiu. 

El fons conté premsa en paper des del 1757, com El Mercurio, i una cinquantena de títols del segle XIX com la Ilustración Española y Americana o l’Esquella de la Torratxa. Destaca també la col·lecció de Blanco y Negro, D’ací d’Allà, Cu-cut!, Destino, Arriba o Cambio 16. Compta, a més, amb revistes d’interès local i al voltant de 300 títols del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre. 

Les dues institucions han col·laborat en diverses ocasions


L’Hemeroteca de Tarragona va ser fundada l’any 1974 amb la iniciativa de Luis Navarro Miralles, professor del departament d’Història Moderna de la Delegació de Tarragona de la Universitat de Barcelona. Des del 2015 el Catàleg del CRAI de la URV ja incorpora la descripció del fons de l’Hemeroteca de Tarragona per poder-ne facilitar la localització. 

Així, la col·laboració entre les dues institucions ha portat a integrar el fons de l’hemeroteca al catàleg de la URV, des d’on s’ha fet visible i s’han satisfet les demandes d’informació d’usuaris d’arreu del món a través del servei de préstec interbibliotecari i d’obtenció de documents.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: