LABORAL

La vaga general a Repsol comença amb un seguiment del 95% i es desenvolupa sense incidents

Uns 400 treballadors han tallat l'accés al complex petroquímic de Tarragona

Una imatge de l'aturada d'aquest divendres | ACN
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 15 de juliol de 2022 a les 10:44 |
Els treballadors de Repsol de tot l'estat han començat aquest divendres la vaga de tres dies convocada per denunciar la manca de voluntat de la companyia per arribar a un acord sobre l'increment dels salaris. L'aturada la convoquen STR, CCOO i UGT per "denunciar la pèrdua de poder adquisitiu" dels 16.000 treballadors de l'empresa.

Segons informen els sindicats, a les 8 d'aquest matí el seguiment era del 95% (excloent els serveis mínims) i no s'han produït incidents remarcables. En els piquets muntats a Tarragona, a les 6 del matí hi han participat uns 400 treballadors, concentrats en quatre accessos diferents al complex industrial de Repsol, al polígon nord i sud. Això ha provocat alguns problemes de trànsit.

El secretari de Comunicació del Sindicat de Treballadors (STR), Jordi Margalef, ha dit que "portem amb el salari congelat des del 2020, una situació que contrasta amb els grans resultats econòmics del Grup Repsol".

A partir d'aquí, el sindicat considera que l'oferta actual de l'empresa és insuficient comparada amb l'increment de l'IPC, ja que ofereix un increment del 2,5% per al 2022. "Pràcticament no ha entrat ningú, al polígon de Tarragona hi treballem 9.500 treballadors i dins la fàbrica n'hi deuen haver 400", ha apuntat Toni Carmona, representant del STR. Els sindicats valoren positivament la resposta dels treballadors a la vaga.

Avisen que si Repsol no reconsidera els seus plantejaments, els dies 13, 14 i 15 d'agost els sindicats majoritaris tornaran a convocar vaga.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: