1 de 10
PREMIS

Èxit amb més de 100 projectes d’economia circular en els quarts premis de BASF

Cada vegada, més empreses incorporen estratègies que contribueixen a circularitzar l’economía

Èxit amb més de 100 projectes d’Economia circular en els quarts premis de BASF | Cedida
per Reusdigital.cat, La Canonja | 14 de juliol de 2022 a les 16:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tancat el termini d'inscripcions a la quarta edició dels premis a la millor pràctica d'economia circular a l'Estat, organitzats per BASF i el Club d'Excel·ència en Sostenibilitat, conclou amb gran èxit en comptabilitzar 114 candidatures presentades en projectes d'economia circular en les diferents categories.
 
Les iniciatives que contribueixen a circularitzar l'economia han estat presentades per part de les administracions públiques, grans empreses, petites i mitjanes empreses,  també organitzacions del món acadèmic i el sector de la divulgació. Aquests projectes es plantegen per a fer front al desaprofitament dels recursos naturals limitats, a més de contribuir de manera molt efectiva a l'estratègia de negoci, afavorint l'estalvi en materials i desenvolupant un procés més sostenible i estable en el temps.
 
Sumades a les candidatures de les edicions anteriors, des de 2019, any que es van convocar els premis per primera vegada, s'han presentat en total més de 450 bones pràctiques d'economia circular per part de diferents organitzacions i entitats a l’Estat.
 
L'economia circular és un dels grans pilars en l'estratègia de BASF. Els seus principals focus apunten a la recerca i innovació, que desenvolupen per a millorar la gestió dels residus, l'energia intel·ligent, l'alimentació, la mobilitat i la vida urbana.
 
“A BASF estem fermament compromesos amb l'economia circular i la sostenibilitat. D'una banda, fem esforços per circularitzar els nostres propis processos industrials i, per un altre, investiguem i desenvolupem solucions perquè uns altres trobin el seu camí cap al model circular. Tota iniciativa encaminada a fomentar nous models, productes i serveis d'aquestes característiques que siguin beneficiosos per a la societat i el medi ambient, tindrà en BASF un aliat. Ara més que mai és important crear química per a un futur sostenible” declara Carles Navarro, director general de BASF Espanyola i màxim responsable de les activitats del Grup en la península ibèrica.
 
En l'edició anterior van ser premiats els projectes del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic en la categoria d'administració pública, Grup Calb en la categoria de Gran Empresa,  Too Good To Go com a representant Pime, Gravity Wave com empresa emergent, Tecnum Navarra en el món acadèmic i Marinyes Rojas com a mitjà de divulgació.
 
El jurat, format per experts de l'àmbit empresarial, acadèmic i institucional i amb representació dels guanyadors de l'edició anterior, donarà a conèixer el seu fallo el mes de novembre. Començaran a avaluar cadascuna de les candidatures que han participat en les diferents categories i es tindrà en compte la visió estratègica de l'Economia Circular, l'impacte econòmic, social i ambiental, la perdurabilitat en el temps, la replicabilidad del model, el caràcter innovador de la proposta, l'abast del projecte, la disseminació en la cadena de valor i l'existència d'indicadors de seguiment.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: