1 de 10
CASTELLS

Més d'un miler de castellers participen en una anàlisi sobre el teixit social de les colles

L'estudi, impulsat per dues investigadores de la URV, s'ha endut la II Beca del Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells

El 2d7 dels Xiquets de Reus en l'actuació castellera de Sant Pere | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 23 de juliol de 2022 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Desgranar el teixit social, demogràfic, cultural, econòmic i folklòric dels castellers d'arreu de Catalunya és l'objectiu que persegueix l'estudi "Una diapositiva social i cultural de les colles castelleres de Catalunya". La recerca ha estat seleccionada com la guanyadora de la II Beca del Centre de Prospectiva i Anàlisi i Anàlisi dels Castells (CEPAC).

L'estudi es basa en un qüestionari adreçat a les persones integrants de les colles castelleres de tota Catalunya, que ja ha respost més d'un miler de persones. A través d'aquesta eina es pretén obtenir un retrat de la composició social de les colles. La recerca està impulsada per dues investigadores de la URV vinculades a la Colla Castellers Xiquets de Tarragona: l'Elisa Alegre, Doctora en Antropologia Social, i Mireia González, experta en comunicació i màrqueting.

Les investigadores esperen doblar la xifra de respostesA hores d'ara, la investigació compta amb uns resultats provisionals i, segons les investigadores, "gairebé el 50% dels castellers té fills o filles, més del 50% té un nivell d'estudis universitari, més del 70% està laboralment actiu i més del 50% ens diu que està en més d'una entitat". A més, "un 70% estan al món cultural i folklòric català" i "més d'un 90% dels participants han escollit el català per respondre el qüestionari".

El qüestionari encara està obert i esperen recollir el doble de respostes, assegurant que "mai s'ha fet una recerca amb aquest objectiu, i crec que pot ser una aportació científica no només per al món casteller, sinó també per comprendre molt més la cultura catalana". També permetrà a cada colla consultar els resultats i informes concrets de la seva entitat.

Es pot respondre el qüestionari en aquest enllaç.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: