1 de 10
EQUIPAMENTS

​El Mas Totosaus es convertirà en un servei d’atenció a les famílies

Les obres de rehabilitació ja han començat i posaran a punt el nou equipament que desdoblarà el SOAF Mas Pintat

Els treballs de rehabilitació del Mas Totosaus finalitzaran a principis del 2023 | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 14 de juliol de 2022 a les 11:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta setmana han començat els treballs de rehabilitació del Mas Totosaus, que es convertirà en un nou equipament municipal. L’edifici modernista, projectat el 1906 per Pere Caselles, serà un altre espai del Servei d’Atenció i Orientació a les Famílies com el Mas Pintat, donant servei a la zona oest de la ciutat. 

Fomentar la parentalitat positiva i ampliar el model de Mas Pintat a altres zones de la ciutat era un dels objectius inclosos en el Pla d’Acció Municipal i el Pla Local de les Famílies. Serà un desdoblament del servei, de manera que atendrà una vintena més de famílies i oferirà algun servei nou, que s’anunciarà més endavant. 

Es preveu que els treballs finalitzin a principis del 2023La rehabilitació està formada per la fase de consolidació estructural, és a dir, de dur a terme arranjaments a les parets, sostres i façanes; i la dels acabats superficials, que perfilaran detalls com els murals, les motllures i els paviments hidràulics. Un cop acabada aquesta part dels treballs, es farà la rehabilitació de l’entorn per millorar-ne l’accessibilitat, que consistirà en la construcció d’una rampa d’accés a l’edifici.
 

Imatge de l'interior del Mas Totosaus Foto: Estel RomeuLes obres han tingut un cost de 200.000 euros i han estat adjudicades a Construcciones Asensio. Es preveu la que la primera fase acabi cap a l’octubre i que els treballs d’accessibilitat de l’entorn finalitzin de cara inicis del 2023.

El Mas Totosaus era un espai pendent de la ciutat i una reivindicació repetida per part dels veïns de la zona, ja que ha estat escenari d’actes incívics en moltes ocasions. Un cop estigui rehabilitat, a banda de convertir-se en un SOAF, s’inclourà a la Ruta del Modernisme de Reus pel seu valor arquitectònic. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: