PORT TARRAGONA

Port Tarragona acaba les obres de millora del pont mòbil

S'havia previst que els treballs s'allarguessin vuit caps de setmana, però s'han completat en tres

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 14 de juliol de 2022 a les 10:07 |
Un camió circula pel reparat pont mòbil del Port Tarragona | Cedida
El Port Tarragona ha acabat les obres de millora al tauler superior metàl·lic del Pont Mòbil. Es tracta d’una actuació de manteniment a la part on s’hi assenta l’última capa d’asfalt que va quedar malmesa pel pas del temps i el gran volum de trànsit que viu diàriament. Les obres tenien una durada estimada de vuit caps de setmana i s’han completat en tres.

Aquest fet ha estat possible gràcies a l’augment dels equips de treball i d’aquesta forma s’ha minimitzat l’afecció a la circulació dels vehicles pel pont mòbil. Així doncs, els treballs es van executar els caps de setmana del 10,11 i 12 de juny, del 24, 25 i 26 de juny i del 8, 9 i 10 de juliol.

Els treballs "es van executar de forma satisfactòria i sense incidències", segons s'ha destacat des del Port Tarragona. Els treballs que es van dur a terme consistien en el fresat de franges d’1,2 metres d’amplada, coincidents amb la zona de pas de les rodes dels vehicles, la soldadura de les fissures que hi poguessin a ver en el taulell metàl·lic i en la reposició del paviment en aquestes franges.

Des del Port Tarragona s'ha volgut recordar que el Pont Mòbil es va posar en servei el novembre del 1999 i va servir per connectar la part dels molls de ribera i els adossats al dic de llevant desviant el pas de vehicles pesants per l’interior de la ciutat. Per aquesta infraestructura hi passen més de 2.200 vehicles diaris, dels quals prop de 460 són vehicles pesats, amb puntes diàries de fins a 1.000 vehicles pesats.

El pont mòbil del Port de Tarragona està format per dues fulles que basculen al voltant d’unes ròtules situades a les piles, deixant entre aquestes un canal de navegació d’uns 70 metres d’ample. La distància entre ròtules és de 80 metres, fet que suposa 40 metres de mènsula a cada fulla que s’obre i tanca diàriament. Les piles sobre les quals recolza el tauler són de formigó blanc i tenen una alçada d'uns 10 metres sobre el nivell del mar
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: