1 de 10
LLENGUA

La CUP impulsa un grup de defensa de la llengua catalana a Reus

Per "mirar de fer front als diversos atacs i amenaces que ha rebut"

Imatge d'arxiu d'una manifestació a Barcelona en defensa del català | Josep Lluís Escudero
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 14 de juliol de 2022 a les 09:55 |
A finals de juny, un grup de persones es van trobar al Casal Despertaferro de Reus per "valorar la situació del català a l’escola i mirar de fer front als diversos atacs i amenaces" que ha rebut la llengua. La convocatòria, feta a partir de la CUP Reus, va reunir tant docents com activistes "preocupades pel català a l’escola i a la societat".

L'exregidora i activista per la llengua ​Mariona Quadrada ha dit que l'objectiu de l’assemblea era una "primera presa de contacte per copsar inquietuds, forces i propostes entre la gent més sensible a la defensa de la llengua". "Ens dirigim especialment a docents però no només, ja que pensem que cal trencar la barrera entre la comunitat educativa i la societat en general per poder fer pinya en defensa de la nostra llengua", ha precisat.

Un espai polític "de trobada"Des de la CUP s'ha apuntat aquest dijous que el que es busca és "crear un espai polític de trobada que permeti aglutinar sensibilitats, forces i accions per a poder passar a l'ofensiva en defensa del català".

Els reptes actuals d’aquest espai passen ara per "guanyar múscul organitzatiu, capacitat mobilitzadora i incidència social".

La propera convocatòria és l'1 de setembre, a les 6 de la tarda, al Casal Despertaferro de Reus. Així mateix, han habilitat un adreça de correu electrònic (llenguareus@gmail.com) i un perfil de twitter per tenir vies de contacte i de difusió.
Arxivat a:
Reus, CUP Reus, català
Participació