FESTES

Pep Plaza, Xavi Sarrià i Roba Estesa, reclams de la festa major del Morell

Els actes lúdics i tradicionals en honor a Sant Abdó i Sant Senén tenen lloc del 22 de juliol a l'1 d'agost

Roba Estesa, en concert a la festa major del Morell | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de juliol de 2022 a les 08:00 |
“Amb cara de festa” és el lema triat per acompanyar la festa major de Sant Abdó i Sant Senén del Morell d’aquest 2022, que s’allargarà del 22 de juliol a l’1 d’agost. I és que “després de dues edicions marcades per la pandèmia, ara podem tornar-nos a veure les cares,sense mascareta, i celebrar unesfestes més convencionals, com les que recordem d’anys passats”, segons l’alcalde del municipi, Eloi Calbet.

Unes festes que recuperen actes com el sopar popular, que omplirà la rambla divendres 29 de juliol, les temptes de vaquetes, que tindran lloc dissabte i diumenge 30 i 31 de juliol, o la Zeuzera Pyrina Refrescant i la seva guerra d’aigua, dissabte dia 30 a la tarda. “Teníem moltes ganes de tornar a programar aquestes activitats, i creiem que tota la ciutadania les rebrà amb els braços oberts”, han dit les regidores de Cultura i Festes, Mònica Casas i M. Jesús Valldosera.

Pep Plaza, pregoner d'enguanyEs manté també el pregó, una responsabilitat de la qual es farà càrrec el reconegut actor Pep Plaza. Com és habitual, la música en directe també tindrà un pes important, amb plats forts com Xavi Sarrià i Roba Estesa que actuaran dissabte 30 de juliol al recinte annex a les piscines. Altres cites musicals destacades seran el concert de noves tendències de divendres 22 de juliol a la plaça de la Font, amb Bounce Twice, Flashy Ice Cream i Figa Flawas; el de dissabte 23, també a la plaça de la Font, amb The Gramophone Allstars Big Band i Soweto; Hotel Cochambre després del sopar de divendres 29 de juliol; dissabte 30 de juliol, la Cobla Principal de Tarragona i l’orquestra Nova Saturno, aquesta última amb concert i ball; Dos Pájaros y mucho ruido, tribut a Serrat i Sabina, diumenge 31; i el concert familiar de l’1 d’agost a la tarda, amb Lali BeGood. Tot plegat, gratuït i sense restriccions d’aforament.

La cultura popular al carrer es podrà tornar a gaudir en els seus formats habituals, sense cadires i de forma itinerant pels carrers del nostre poble, amb la cercavila o el seguici al complet”, han apuntat els tècnics de Cultura i Festes del consistori morellenc, David Ayza i Oriol Figueras. A més, cal destacar la participació de moltes entitats, com l’Embruix, Clàssics Morell, el Club Ciclista amb la 59a Cursa Ciclista Gran Premi del Préssec i la 1a Cursa Ciclista Gran Premi del Préssec Kids, o l’entitat de caçadors l’Esportiva i la tirada de Festa Major, entre altres.

Seguint la línia dels darrers anys, s’ha donat entitat pròpia a la imatge de la festa, amb el lema “Amb cara de festa”, de la qual s’han encarregat els morellencs Pàkaru Estudi Creatiu tot buscant la participació de la ciutadania amb un cartell interactiu i que s’espera que ompli les xarxes socials. Així mateix,s’ha preparat un domàs, en aquest cas del Drac, elaborat per les morellenques de Debonatinta Estudi Gràfic i que es podrà adquirir per 3 euros a l’oficina del Centre Cultural.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: