1 de 10
LLENGUA

La Cambra de Reus se suma al Pacte Nacional per la Llengua

Amb una sessió per analitzar la situació de la nostra llengua al comerç, a la recerca de propostes per potenciar-ne el seu ús

Una imatge dels representants dels diversos ens que has pres part a la jornada | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 13 de juliol de 2022 a les 12:54 |
La Cambra de Comerç de Reus, fidel a la seva històrica i estreta relació amb el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, s’ha sumat a les sessions de debat del procés participatiu que proposa el Pacte Nacional per la Llengua amb l’objectiu d’aportar propostes sectorials. I ho ha fet amb una sessió centrada en l’ús del català en el sector comercial.

D’aquí el títol de la jornada El català i el comerç, una suma que multiplica, que ha servit per fer un diagnòstic de la situació de la nostra llengua en un àmbit econòmic estratègic com és el comercial. La sessió, que ha comptat amb la participació de diversos comerciants de Reus, s’ha iniciat amb dues ponències introductòries que han protagonitzat el president del grup Bon Preu, Joan Font, i el director general d’Electrodomèstics Calbet i president de la Unió d'Entitats de Retail de Catalunya, Joan Carles Calbet.

Font i Calbet han fet un dibuix precís de quina és la situació actual del català en el sector comercial, "aportant idees i propostes per definir de quina manera se'n pot potenciar el seu ús, considerant l’altíssim valor estratègic del sector comercial en la difusió de la llengua", segons s'ha exposat en un comunicat per part de la corporació.

La sessió ha estat conduïda pel president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, i pel coordinador de la Comissió de Comerç de la corporació, Pau Salvadó. I ha comptat també amb la participació del president del Consell del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus i regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, i la directora del CNL Reus, Anna Saperas.

Les propostes resultants de la sessió es faran arribar a la secretaria de Política Lingüística.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: