1 de 10
EDUCACIÓ

Consulteu les notes de tall per entrar a la universitat

La qualificació més alta se l'emporta el doble grau de Física i Matemàtiques, amb un 13,536

Una estudiant en una aula de la URV per fer les PAU | ACN
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 13 de juliol de 2022 a les 11:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de la tensió acumulada per fer i rebre les qualificacions de les Proves d'Accés Universitari (PAU), l'alumnat ja pot consultar quines són les notes de tall per l'any vinent. Les ha publicat el Departament d'Universitats aquest dimecres al matí. Podeu consultar aquí totes les notes de tall.

De les set més altes, tres pertanyen a graus de Medicina. Ara bé, les notes de tall més altes se l'emporten el doble grau en Física i Matemàtiques que ofereixen la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Barcelona (UB), amb un 13,536 i 13,453 respectivament. És l'onzè any consecutiu que aquests estudis encapçalen el rànquing, ja que només s'ofereixen 20 places en ambdós casos.

Segueixen la llista el grau de Matemàtiques, a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que té un 13,254; Medicina amb Campus Clínic de la UB, amb un 13,240; el doble grau d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques que ofereix la UB, que assoleix el 13,228, Medicina al Campus de Bellvitge, que té un 13,086 i Medicina a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), amb un 13,08. Ara, el següent pas pels estudiants és fer la matrícula. A Catalunya, aquest procés comprèn del 15 al 20 de juliol.

A la URVMedicina, el doble grau en Bioquímica i Biologia Molecular i en Biotecnologia i el grau en Enginyeria Matemàtica i Física tornen a ser els ensenyaments amb la nota de tall més alta (per sobre de 12) per accedir a la Universitat Rovira i Virgili (URV).

S'han preinscrit 4.174 estudiants a la universitat per al pròxim curs 2022/ 2023. És una xifra superior a la del curs anterior quan es van assignar 3.879. Així, la demanda per estudiar a la URV torna a repuntar i ha augmentat en un 7,6%. També hi ha més estudiants que han sol·licitat estudiar a la URV en alguna de les seves preferències (27.402 en total), que suposen 16 punts percentuals més que l’any passat.

A partir d'aquest divendres i fins al dia 20 de juliol, els estudiants de primer curs a qui ja s’ha assignat plaça en primera preferència podran fer la matrícula a la URV. Els dies 27 i 28 de juliol es podran matricular els que han estat assignats en les altres preferències. Pel que fa als estudis que s'han sol·licitat majoritàriament en primera preferència a la URV continuen sent de l’àmbit de la salut. En concret, Medicina (que també és un dels 10 ensenyaments més sol·licitats a Catalunya), Infermeria, Psicologia i Infermeria (al campus Terres de l’Ebre).

Altres notícies que et poden interessar
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: