1 de 10
VI

Elaboren un full de ruta en sostenibilitat per a la DOQ Priorat

Amb l'objectiu d'incorporar els ODS a les empreses vitivinícoles

La DOQ Priorat impulsa la redacció d'un pla per incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible | ND
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 13 de juliol de 2022 a les 10:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La DOQ Priorat impulsa la redacció d'un pla per incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en totes les accions que es desenvolupen al camp les empreses vitivinícoles de la DOQ Priorat.

L'estudi, que dirigirà el doctor en Ciències Ambientals i llicenciat en Geografia, Martí Boada, serà realitzat per la consultoria Inèdit, spin-off vinculada amb a la Universitat Autònoma de Barcelona i a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), que treballen per millorar la comprensió del canvi ambiental global, accelerar i gestionar la transició cap a un futur sostenible i per a la correcta gestió del canvi que planteja l'economia circular.

El full de ruta en sostenibilitat per la DOQ Priorat, que ja s'ha començat a realitzar i es treballarà conjuntament de la mà de les persones i entitats del Priorat, té com a objectiu definir les accions estratègiques que s'han d'implementar al camp i al celler per garantir la sostenibilitat i donar continuïtat al projecte impulsat des de fa anys pel Consell Regulador de la DOQ Priorat, en matèria de preservació de l'entorn natural i també per assegurar la viabilitat del projecte vitivinícola, la qualitat dels vins i la seva traçabilitat.

A hores d'ara s'ha iniciat la recollida de dades que són la base per l'elaboració de la primera fase del treball, per determinar el valor socioecològic del patrimoni natural i cultural específics de la DOQ Priorat. Posant l'accent en el territori vitivinícola i les sinergies amb figures de dinamització i conservació del territori sempre centrant-nos en un aspecte: l'activitat agrícola productiva que es desenvolupa a les muntanyes del Priorat.

Per al president del Consell Regulador de la DOQ Priorat, Salus Àlvarez, l'elaboració de l'estudi "ha de permetre que viticultors i cellers de la DOQ Priorat ens alineem amb els objectius ODS, que ha fixat les Nacions Unides per garantir un desenvolupament sostenible i respectuós amb el nostre entorn. Una línia de treball totalment imprescindible per a poder avançar sempre amb el màxim respecte a la natura i a l'ecosistema que ens envolta". L'elaboració d'aquest estudi compta amb la col·laboració dels tècnics del Parc Natural de la Serra de Montsant, VITEC i la coordinació del Consell Regulador de la DOQ Priorat. A hores d'ara, ja s'ha traslladat als cellers una enquesta, que forma part del procés de recollida de dades.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: