HABITATGE

Un estudi analitza les mancances en habitatge a la demarcació de Tarragona

El llibre "Les polítiques d'habitatge a l'àmbit local" proposa mesures per fer-hi front

Imatge d'un bloc de pisos en construcció | Roger Navarro
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 13 de juliol de 2022 a les 10:12 |
Un estudi útil per conèixer la realitat present i les necessitats en matèria d'habitatge als municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès. El Palau Bofarull de la Diputació ha acollit, aquest passat dimarts 12 de juliol al vespre, la presentació del llibre Les polítiques d'habitatge a l'àmbit local.

Un exemple a la Catalunya Sud, dirigit pel catedràtic de Dret Civil de la Universitat Rovira i Virgili (URV) Sergio Nasarre i publicat pit a la Cer l'editorial Tirant lo Blanch dins de la col·lecció Derecho a la vivienda.

L'obra, que parteix d'un projecte concedit a la Càtedra Unesco d'Habitatge de la URV per la Diputació de Tarragona, compta amb la participació dels experts Santiago Ariste, Gemma Caballé, Rosa Maria Garcia, Núria Lambea, Emma López, Estela Rivas, María Paula Rodríguez, Maridalia Rodríguez, Héctor Simón i Irene Suau.

L'acte l'ha presidit la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, qui ha destacat que la publicació "omple un buit en matèria d'habitatge a casa nostra; els seus continguts són de gran utilitat a l'hora de dissenyar línies d'actuació de cara al futur". També s'ha referit a la importància de l'habitatge per mantenir la població als municipis: "a més de ser un dret bàsic, disposar d'habitatge en quantitat i en condicions esdevé indispensable per evitar el despoblament als nostres pobles i ciutats, una problemàtica que ens els darrers anys s'ha accentuat i que des de la Diputació de Tarragona hem abordat amb iniciatives com ara les convocatòries d'ajuts per desenvolupar polítiques locals d'habitatge".
 

Una imatge de la presentació Foto: Cedida


La presentació ha comptat amb la intervenció del vicerector d'Economia, Infraestructures i Relacions Institucionals de la URV, Juan Antonio Duro, i del director de l'estudi, Sergio Nasarre, qui n'ha detallat els aspectes més importants al públic. Han assistit a la presentació la delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona, Teresa Pallarès; la presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs; la directora dels serveis territorials de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, Trinitat Castro; els diputats de la Diputació Andreu Martín i Pere Lluís Huguet, i la diputada d'Igualtat i Cooperació Internacional de la Diputació de Lleida, Helena Martínez.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: