1 de 10
SOCIETAT

Dues multes superiors als 5.000 euros a Cambrils per incomplir la normativa de gossos perillosos

A la vila marinera s'ha fet una campanya informativa per recordar les obligacions que recull l’ordenança municipal de tinença d’animals de companyia | ND
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 12 de juliol de 2022 a les 17:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Cambrils ha endurit els controls per "detectar i multar incompliments" de la normativa de gossos potencialment perillosos, després d’una primera fase de campanya informativa per recordar les obligacions que recull l’Ordenança Municipal reguladora de Protecció i Tinença d’Animals de Companyia.

Concretament, aquest passat dilluns, la Comissió de Medi Ambient ha acordat tramitar dues sancions per diverses infraccions. La primera multa suma un import de 5.705,58 euros per no tenir la preceptiva llicència (2.404,06 euros), no haver posat el xip a l’animal (3.001 euros) i no prendre les mesures necessàries per evitar la fugida del gos (300,52 euros).

La segona puja a un total de 5.405,06 euros per no tenir llicència (2.404,6 euros) i per no contractar l’assegurança de responsabilitat civil (3.001 euros).

Els gossos considerats potencialment perillosos són Akita inu, Bullmastiff, Dòberman, Dog argentí, Fila brasileiro, Pit bull terrier, Presa canari, Rottweiler, Staffordshire bullterrier, Terrier staffordshire americà i Tosa japonès (Tosa inu).

Les persones propietàries d’aquest tipus d’animals han de complir una normativa específica i més restrictiva que els obliga a disposar d’una llicència per a la tinença i conducció que han de dur sempre a sobre i passejar els gossos amb el morrió posat i lligats amb una corretja no extensible que no superi els 2 metres.

L’incompliment de la normativa pot comportar sancions econòmiques per a les persones infractores que poden anar dels 300 fins als 15.000 euros.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: