1 de 10
ANY FERRATER

Cedeixen els drets intel·lectuals de la «Ruta Gabriel Ferrater» a les Biblioteques Municipals

A partir d'un conveni entre la creadora, Fina Masdéu, i l'Ajuntament, i que inclou el guió, el recorregut i els continguts d’aquest itinerari cultural

Masdéu i el regidor Recasens | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 12 de juliol de 2022 a les 12:52 |
El regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, i la creadora de la Ruta Gabriel Ferrater, Fina Masdéu, han signat aquest matí de dimarts a la Casa Rull el conveni de cessió de drets de propietat intel·lectual d’aquesta activitat dedicada al poeta reusenc.

La cessió té una durada de cinc anys i s’anirà prorrogant si les dues parts ho acorden. El conveni inclou el guió, el recorregut i els continguts d’aquest itinerari cultural. Recasens ha explicat que "és important aquesta cessió perquè vol dir que la ruta va més enllà de l'Any Ferrater i que tindrà continuïtat en el temps més enllà del 2022".

El document formalitza la cessió a les Biblioteques Municipals de Reus dels drets de propietat intel·lectual, representació i execució de la ruta. Amb aquest acord es reconeix expressament l’autoria de Masdéu i s’estableix que qualsevol canvi que s’apliqui al guió i execució de la ruta s’haurà de consensuar amb l’autora.

L’Ajuntament es compromet a fer difusió de l'activitat cultural i a celebrar-ne, com a mínim, dues edicions cada any. La ruta recorre els carrers de Reus, i s’atura en indrets emblemàtics de la vida de Ferrater per llegir els seus poemes i textos. Aquest itinerari va néixer el 2012, però es va recuperar l’any 2020, dos anys abans de la celebració del centenari del naixement de Gabriel Ferrater.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: