1 de 10
SOLIDARITAT

Busquen voluntaris per espigolar patates a Mont-roig

Tot el recuperat es distribueix a entitats socials i serveis de distribució gratuïta d’aliments

Cartell de la crida al voluntariat de la Fundació Espigoladors | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 12 de juliol de 2022 a les 10:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació Espigoladors, entitat sense ànim de lucre que treballa per l’aprofitament alimentari i el dret a l’alimentació, ha iniciat aquesta setmana una campanya de captació de voluntariat per espigolar patates als camps d’un productor de Mont-Roig del Camp.

Espigolar és l’activitat que dona nom a aquesta organització, amb seu al Prat de Llobregat, i que esdevé el seu punt de partida i raó de ser: amb la col·laboració de persones voluntàries i en conveni amb pagesia d’arreu del territori, recuperen fruites i verdures que no tenen sortida comercial per excedents de producció, per un descens de les vendes o per qüestions estètiques, tot i ser perfectament comestibles.

Tots els aliments recuperats es distribueixen a entitats socials i serveis de distribució gratuïta d’aliments que treballen per garantir l’accés a una alimentació saludable a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Què s’ha de fer per inscriure-s’hi?En aquesta ocasió, prop de 6.000 quilos de patates poden quedar al camp per tenir una mida massa petita per als estàndards del mercat. És per això que l’entitat ha organitzat una doble espigolada i ha reforçat la seva crida de voluntariat.

L’objectiu, donar una segona oportunitat a tots aquests quilos d’aliments comestibles, de temporada i proximitat, i alhora sensibilitzar la ciutadania sobre la tasca de la pagesia i la problemàtica de les pèrdues alimentàries al camp.

Es poden fer les inscripcions en aquest formulari (cal estar inscrit prèviament a la borsa de voluntariat d’Espigoladors). És una activitat oberta a totes les edats
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: