1 de 10
VIURE LA CIUTAT

Les notícies més destacades de la setmana a Reus

Recupereu amb nosaltres els continguts més llegits dels últims dies al diari

La troballa d'un ruc, tot passejant-se sol per Reus, ha estat una de les notícies més comentades dels últims dies | Guàrdia Urbana de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 de juliol de 2022 a les 20:05 |
Com cada vespre de diumenge, us oferim un resum informatiu amb tot allò que ha estat destacable a Reus i el seu entorn durant els últims dies. 

Dilluns: sentència favorable a Reus Transport en la demanda col·lectiva de la plantillaReus Transport "ha aplicat correctament els increments salarials d’acord amb la legalitat vigent: com a tota empresa pública, els increments retributius estan regulats pels topalls que determinen els Pressupostos Generals de l’Estat".

Així s'apunta a la sentència del Jutjat Social número 1 de Reus, que absol l'empresa municipal de la demanda col·lectiva presentada per 28 treballadors, on demanaven un increment salarial "superior a les limitacions" establertes per la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat, segons han exposat aquest dilluns fonts municipals.


A banda, us vam informar que Claret acaba de publicar el llibre Què n’has fet del teu germà? La resposta de la M.Isabel Correig (1940-2020), un "sincer testimoniatge de l’opció de vida evangèlica mantinguda amb fidelitat, coratge i profunda espiritualitat durant més de 50 anys" per la reusenca, segons s'apunta des de l'editorial. La presentació a la capital del Baix Camp va tenir lloc dimecres. Amb tot, el contingut més llegit del dia va ser la defunció d'un personatge ben peculiar de Reus: l'Aurelio del lloro

Al vespre, la presidenta d'El Círcol, Patrícia Terradellas, va recollir a Barcelona la Creu de Sant Jordi amb la qual ha estat distingida enguany l'entitat.


Dimarts: avancen les obres del parc de lliscamentAvancen les obres del parc de lliscament situat a la zona oest de la ciutat. Formarà part d’un projecte de parc urbà que comptarà també amb una zona de cal·listènia i una altra de petanca en un entorn de 13.000 metres quadrats. Els treballs tenen un pressupost de 900.000 euros.


També us vam explicar quin serà el programa de la Fira de Sant Jaume, i vam analitzar la confecció de la plantilla del Reus FC Reddis de cara a la Primera catalana. 


Dimecres: Amazon no vindrà a ReusLa notícia que Amazon no obrirà finalment un centre logístic a la ciutat va fer que el batlle, Carles Pellicer, comparegués dimecres en roda de premsa per assenyalar que existeix la possibilitat que "altres companyies" sí que optin per instal·lar-se al terme. 


En clau econòmica, us vam parlar de l'obertura d'un supermercat de la cooperativa Consum a Reus, a l'avinguda de La Salle, per a la qual s'han contractat 31 persones; en clau social va ser notícia la troballa d'un ruc tot passejant-se, sol i de nit, per l'avinguda de Montblanc. 

Dijous: obres al Mas TotosausDijous al matí us vam explicar que el Mas Totosaus, ara objecte d'una sèrie de treballs de rehabilitació, serà un espai adreçat a les famílies. 


També va ser notícia la detenció de dues dones, mare i filla, acusades d'un delicte d'estafa per cobrar la devolució de la renda d'una altra filla. I també vam voler esbrinar quins són els 10 millors allotjaments de la ciutat, segons la comunitat d'usuaris de la plataforma Booking.


Divendres: bar Miami, des de 1965Divendres, Estel Romeu es va adreçar a l'històric bar Miami de Reus per conversar amb el seu responsable, Joan Díaz, conegut també com el manyo. El negoci el van començar els pares, el 1965, i amb la germana ell se'n va fer càrrec als 80. L'especialitat de la casa, els esmorzars. 


També va ser una informació destacada l'aprovació definitiva del Pla especial urbanístic del camí del Roquís, que permetrà desenvolupar aquest nou sector industrial, a ponent del nucli de Reus.

Dissabte: el Bravium i l'exiliFa més d'un any que el Bravium Teatre és a l'exili, al carrer de Sant Llorenç, després de deixar el centre catòlic. Joel Medina n'ha parlat amb el president de l'entitat, Ferran Figuerola, per saber quina és la seva situació. 


A banda, diversos barris de Reus celebren aquests dies les seves respectives festes. És el cas de la Pastoreta, o del Carme. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: