1 de 10
SOCIETAT

Projecte Home atén prop de 200 persones amb addiccions al Camp i l'Ebre

Més de la meitat de les persones ateses tenen problemes amb la cocaïna

Recepció de Projecte Home a Tarragona | ACN
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 11 de juliol de 2022 a les 12:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'ONG Projecte Home va atendre 198 persones amb addiccions i les seves famílies, als centres de Tarragona i Tortosa durant el 2021. Un 81,5% són homes, i un 18,5% són dones, més que en altres centres de Catalunya (15,4% de dones de mitjana). Els usuaris tenen 39,8 anys de mitjana i un 39,7% presenten algun trastorn mental.

Al Camp i les Terres de l'Ebre s'atenen més casos que a la resta del país amb addicció a la cocaïna (un 58% al territori enfront del 49,2% de la mitjana catalana). Un 21% dels casos pateixen addicció a l'alcohol, un 6,7% al cànnabis, i un 0,8% a l'heroïna. El 13,4% dels casos restants estan relacionats amb conductes d'addicció al joc en línia o les compres compulsives, o bé a substàncies com drogues de disseny.

166 persones han estat ateses al centre de Tarragona i 32 al centre de Tortosa. Les principals comarques de procedència de les persones ateses són Tarragonès, Baix Penedès, Baix Camp, Montsià i Baix Ebre.

L'ONG Projecte Home Catalunya tracta persones amb addiccions severes que han rebut atenció i orientació sobre el seu cas i que han participat en els programes de tractament ambulatori de les addiccions. A banda de l'addicció, la persona acostuma a presentar diverses problemàtiques associades i relacionades amb situacions d'exclusió social.

Així, el programa tractament es complementa amb orientació específica per a la inserció laboral, atenció psiquiàtrica o assessorament jurídic. A través del programa Incorpora de la Fundació 'la Caixa', l'any passat es va ajudar a trobar feina a 47 persones i es va visitar a 45 empreses del territori per a fomentar la seva col·laboració.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: