1 de 10
SALUT

La mascareta als interiors continuarà sense ser obligatòria

El conseller apunta que s'està assolint el pic de la setena onada amb una xifra d'ingressats a les UCI que es manté en 50 persones

Josep Maria Argimon, en una entrevista a Catalunya Ràdio | El Matí de Catalunya Ràdio
per NacióDigital, Reus, Catalunya | 11 de juliol de 2022 a les 12:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha descartat recuperar la mascareta en interiors arran de la setena onada de la Covid. El llindar per reconsiderar aquesta decisió seria un increment fins a les 150 persones ingressades a l'UCI per Covid. "De moment no estem aquí", ha dit el conseller en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, que ha remarcat que el sistema podria assumir aquestes xifres, però tindria "repercussions" per a altres tipus de malalts.

Argimon sosté que ja s'està arribant al pic d'aquesta onada i les previsions indiquen que ara, durant uns dies, hi haurà una mena d'altiplà pel que fa a les dades. A dia d'avui, les persones ingressades a les cures intensives són 50 persones, una xifra que es manté estable des de fa unes setmanes. "La mortalitat s'incrementa perquè hi ha prop de 1.900 persones ingressades amb Covid a qui se'ls descompensa una malaltia prèvia i acaben morint", ha dit.

Segons les dades de Salut, ja s'han tramitat 4.800 baixes automàtiques des de dimecres passat, quan el Departament va posar en marxa un sistema perquè les persones amb símptomes compatibles amb Covid. Aquestes baixes tenen una durada general de cinc dies i les altes es donen també automàticament sempre que el pacient ja es trobi bé. 

El conseller també ha parlat sobre la falta de metges i infermeres a Catalunya. Ha explicat que l'any 2010 ja s'apuntava a la raó demogràfica -es jubilen molts metges i no es supleixen- i ha lamentat que des d'aleshores "no s'ha fet res".  "El número és esfereïdor: un de cada dos metges i infermeres venen de fora", ha dit, i criticat que no s'abordi des del govern espanyol. "S'ha d'abordar d'arrel: què fem amb el grau? Amb el postgrau? Amb les condicions laborals?", ha afegit. 

Pel que fa a Barcelona, Argimon ha assegurat que Junts no li ha proposat presentar-se a l'alcaldia. Ha evitat concretar si li faria il·lusió optar a ser alcalde. "No hi he pensat ni un moment", ha afirmat. Si finalment el partit li proposa encapçalar una llista a l'Ajuntament de Barcelona, Argimon ha assegurat que demanarà l'opinió a l'exalcalde Xavier Trias 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: