mobilitat

Circular per la vorera o en zones de vianants, la infracció més freqüent de bicis i patinets

Una campanya de la Urbana, amb tot, constata un descens de les faltes comeses en relació amb les anteriors realitzades el gener i el maig de l'any passat

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 11 de juliol de 2022 a les 10:34 |
Un noi amb un patinet, per una zona de vianants | Georgina Albreda
La Guàrdia Urbana de Reus ha detectat "una tendència a la baixa" de les infraccions amb la tercera campanya preventiva d’aquest 2022 de control de bicicletes i vehices de mobilitat personal (VMP) i que s’ha realitzat en coordinació amb el Servei Català del Trànsit entre el 4 i el 10 de juliol.

En total s’han detectat 40 infraccions, el que suposa una disminució del 65% respecte a la campanya realitzada el mes de gener (115 infraccions) i d'un 43% de la del maig (77 infraccions). Amb aquesta tendència descendent, "es fa valer la importància i els efectes positius que tenen accions preventives d'aquests tipus sobre les conductes de la ciutadania", s'ha volgut subratllar des del consistori.

Malgrat tot, la conducció d'VMP per la vorera o zones de vianants continua sent la conducta infractora més sancionada, amb el 70 % del total de les denúncies efectuades.

El resum de les infraccionsLa Guàrdia Urbana la detallat que s'han detectat set infraccions per circular en bicicleta per zones de vianants i voreres habilitades sense respectar la prefèrencia dels vianants (17,5%); 28 per circular amb VPM per voreres i zones de vianants (70%); i cinc per circular amb VPM amb un número de persones transportades superior al de les places del vehicle (12,5%).

Les accions de la campanya "no s'han centrat únicament en sancionar les infraccions, sinó que també han posat el focus en aturar algunes de les persones que conduien correctament per informar-les de la normativa vigent, donar consells de seguretat i comunicar les properes modificacions legals en les que es treballa per adaptar la mobilitat i la seguretat d'aquests vehicles a la vida diària en calçades i voreres amb la resta de les persones que també són usuàries", s'ha apuntat. 
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: