1 de 10
Societat

La Pirotecnia del Mediterráneo s'adjudica el 30è Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona

El guanyador podrà oferir els espectacles pirotècnics durant les Festes de Santa Tecla 2022

Imatge d'arxiu de la Pirotecnia del Mediterráneo | Laia Díaz
per Reusdigital.cat, Tarragona | 10 de juliol de 2022 a les 16:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Pirotecnia del Mediterráneo s'ha adjudicat la 30a edició del Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona, amb 1.648 punts. El guanyador ha rebut el document acreditatiu amb l'adjudicació dels espectacles públics de focs durant les Festes de Santa Tecla 2022, per valor 26.000 euros. El jurat, format per dotze membres de diferents disciplines, ha donat a conèixer el veredicte en un acte al Pati de Jaume I de l'Ajuntament de Tarragona. El concurs s'ha pogut tornar a celebrar després de dos anys per la pandèmia. La Pirotecnia del Mediterráneo també va obtenir el Premi Especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus i l'adjudicació del castell de focs de la Festa Major de Granollers per valor de 21.780 euros.

Durant el mateix acte, s'ha fet la lectura del segon premi, que ha anat a parar la pirotècnia francesa Mille et Une Étoiles, amb 1.298 punts; i del tercer i quart classificats, que han estat la Pirotècnia Gironina, de Pedralba (València), amb 1.167 punts, i la Pirotècnia Zarzoso, d'Altura (Castelló), amb 1.116,5 punts.

El jurat encarregat de puntuar les pirotècnies a concurs ha estat presidit pel Conseller de Serveis Generals i Govern Obert, Jordi Fortuny, i integrat per dotze membres de diversos àmbits: pirotècnia i grups de foc, departaments de cultura de diferents ajuntaments, periodisme, disseny gràfic i món veïnal han estat presents en el jurat d'enguany.

Per determinar el guanyador, el jurat té en compte fins a 16 criteris com, entre d'altres, l'ocupació de l'espai aeri, la intensitat, la brillantor, la durada dels colors, la varietat cromàtica, el disseny i la perfecció de les formes, a més de la diversitat d'efectes, el ritme i l'acceptació per part del públic. Cada un dels setze criteris es puntua de 0 a 10, per la qual cosa, cada membre del jurat pot atorgar un màxim de 160 punts i, per tant, cada empresa pot obtenir un màxim de 2.080 punts.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: