1 de 10
EQUIPAMENTS

Vandellòs i l'Hospitalet tindrà un centre local de la imatge

A l'antiga botiga i estudi del difunt fotògraf "Paco" Andreu

Consistori i familiars d'Andreu han signat un conveni de col·laboració | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 11 de juliol de 2022 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant té previst obrir l’any que ve un centre local de la imatge. Aquest nou servei municipal estarà destinat a la conservació i difusió de les imatges del municipi.

Aquest equipament estarà ubicat a la plaça de Catalunya número 9 de l’Hospitalet de l’Infant, al local de l’antiga botiga i estudi fotogràfic de Francesc Andreu (més conegut com Paco Andreu), que es deia l'Indart. El consistori ha llogat aquest espai cèntric a la família d’aquest fotògraf i artista local, que es va morir el 2016 als 83 anys, i hi durà a terme unes obres de reforma de la planta baixa i de l’altell, per adaptar-lo als nous usos.

A banda de llogar l’antiga botiga, la família Andreu ha cedit al consistori el fons fotogràfic del Francesc, que consta d’un total de 73.836 imatges captades durant el període 1961-1999. La majoria d’aquestes imatges són de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, tot i que també n’hi ha de Riba-roja d’Ebre i Flix; i tenen un interès patrimonial, històric i etnològic, perquè retraten el veïnat, els indrets i les activitats del municipi. Es troben en un estat de conservació òptim.

L’Ajuntament s’ha compromès a custodiar i conservar aquestes imatges, a obrir-les a la consulta pública i a identificar-les i tractar-les; i també a digitalitzar-ne una part, tal com li ha demanat la família. El document de cessió del fons fotogràfic i el contracte de lloguer del local, per a un període de quatre anys, es va signar dies enrere. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: