1 de 10
Universitat

​La nova edició d’EstiURV introdueix alumnes de 4t d’ESO i 1r de batxillerat en la ciència

La URV ha organitzat una setmana de tallers per fomentar l’interès dels estudiants en matèries com la química o la programació

Els tallers d'EstiURV volen fomentar l'interès per la ciència en els joves preuniversitaris | Cedida
per E.R., Reus, Catalunya | 14 de juliol de 2022 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fomentar l’interès dels joves en la ciència ha estat l’objectiu del programa EstiURV, que ha impulsat diverses iniciatives adreçades a l’alumnat de 4t d’ESO i 1r de batxillerat. Durant aquesta setmana els estudiants han assistit a les aules i laboratoris de la universitat per participar en tallers científics i anar descobrint què volen estudiar en un futur.

Tallers de química, programació i biotecnologiaEn total, el programa ha comptat amb set tallers, sis dels quals s’han dut a terme aquesta setmana i un es farà la vinent. Un dels impartits aquesta setmana ha estat “Experimentem amb química”, que té la voluntat d’introduir diversos conceptes químics i apropar la ciència de forma interactiva als joves preuniversitaris. Una de les alumnes que ha participat en el taller, la Blanca Gómez, assegura que “em vaig apuntar perquè vull estudiar química a la URV el pròxim any i així agafo rodatge en els laboratoris”.  

Un altre dels tallers ha estat “Phyton, juguem?” amb l’objectiu d’aprendre a programar jocs a través del llenguatge Phyton. Desenvolupar coneixements en eines com aquesta pot permetre als estudiants que més endavant les apliquin al seu Treball de Recerca de batxillerat. Com explica Roger Abella, participant del taller, “vull aprendre una mica de Phyton pel Treball de Recerca, que el vull fer sobre la relativitat, per després fer una carrera de física”. 
 

Estudiants durant el taller de Foto: Cedida“Biotecnologia a la teva taula” també s’ha impartit aquesta setmana al Campus Sescelades. Tècniques d’enginyeria genètica, detecció de transgènics i modificació genètica són algunes de les pràctiques que han dut a terme durant el taller. Daira Muset, alumna que ha format part de l’activitat, assegura que “espero aprendre a saber com funcionen els laboratoris i acabar de decidir-me de si m’agrada la biotecnologia”
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: