1 de 10
JUDICIAL

El TSJC desestima el recurs interposat per la Generalitat i manté paralitzada la retirada del monument franquista

La sentència constata la protecció del patrimoni cultural i el "caràcter artístic" del monument

Una imatge d'arxiu del monument franquista de Tortosa | ACN
per Aguaita.cat, Tortosa | 8 de juliol de 2022 a les 10:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya desestima el recurs interposat pel Centre d'Iniciatives per a la Reinserció i confirma les mesures cautelars que impedixen la retirada del Monument a la Batalla de l’Ebre de Tortosa. La sentència conclou, entre d’altres, que la retirada del monument no respon a un interès particular, com afirmava el CIRE, sinó que afecta “la protecció del patrimoni cultural” i acull els arguments esgrimits pel COREMBE, Col·lectiu Tortosí per la reinterpretació del monument, això és, “la impossible restitució del monument al seu estat primitiu”, recordant que el monument té caràcter artístic en tota la seva extensió.

El TSJ ha dictat sentència en relació amb les mesures cautelars adoptades pel Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona. La resolució desestima el recurs interposat pel CIRE contra la interlocutòria de 8 de juliol de 2021 pel que s’acordava la suspensió cautelar de l’execució de la llicència d’obra major per a la retirada del monument.

COREMBE ha emès un comunicat declarant que "celebrem la notícia i agraïm les mostres de suports dels veïns i veïnes de Tortosa, si bé mostrem cautela fins que es resolguin tots els procediments judicials iniciats en defensa del Monument i, en definitiva, del patrimoni cultural dels tortosins i tortosines". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: