1 de 10
MÓN EMPRESARIAL

La circulació als polígons de Reus, entre les «preocupacions» del sector

Un estudi de necessitats entre diferents empreses apunta també a la seguretat viària o a la senyalització

Els principals resultats de l'informe de necessitats s'han presentat aquest dijous | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 7 de juliol de 2022 a les 16:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els primers resultats de l’estudi de necessitats dels Polígons d'Activitat Econòmica (PAE) de Reus, impulsat per la regidoria d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Reus i l’IMFE Mas Carandell, s'han presentat quest dijous. En aquesta sessió de treball s’ha fet retorn de la informació obtinguda a les empreses dels polígons, les principals associacions empresarials i també àrees tècniques municipals, i s’han proposat grups de treball per temàtiques concretes com ara la mobilitat als polígons.

Circulació, senyalització i seguretat viàriaEls resultats són "fruit d’un procés d’anàlisi" en modalitat d’enquesta en línia i també de 24 d’entrevistes qualitatives "en profunditat" a diverses empreses dels PAE. Les conclusions principals derivades d’aquest procés de recollida de necessitats són que les temàtiques que "més preocupen" les empreses dels polígons són "les relacionades amb la circulació, la senyalització i la seguretat viària en els accessos".

També s'han referit a la gestió i recollida de residus i papereres. I, "de forma especial", al transport i la mobilitat. De l’estudi també se’n deriva que les principals prioritats de les empreses en el marc de la seva activitat són "l’eficiència energètica, la millora de la capacitat productiva, la gestió del talent i la incorporació de nous perfils laborals, així com també la transformació digital".

Dos grups de treballPel que fa als propers passos, el que s’ha acordat ara és crear dos grups de treball implicant empreses, associacions i administracions, així com altres agents que es pugui considerar oportú d’integrar segons cada tema. El primer grup de treball girarà entorn a la mobilitat als polígons, tant per a les persones com per a les mercaderies, i iniciarà els treballs després de l’estiu.

El segon serà la creació d’un grup impulsor de millora als polígons, que treballarà durant els propers mesos les diverses prioritats establertes. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: