1 de 10
ART I CULTURA

​L'exposició «Cosmos: Mirar en la foscor entre les estrelles», al Castell de Vila-seca

L'artista contemporània Mayte Vieta presenta un conjunt d'obres amb l'univers i els somnis com a protagonistes

Inaugurada l'exposició de Mayte Vieta, Cosmos: Mirar en la foscor entre les estrelles | Estel Romeu
per Estel Romeu, Reus, Catalunya | 7 de juliol de 2022 a les 13:24 |
Foscor, estrelles, planetes, mar i somnis són el fil conductor de Cosmos: Mirar en la foscor entre les estrelles, l'exposició que el Castell de Vila-seca acollirà durant els mesos vinents. Creada per l'artista catalana Mayte Vieta, la mostra alça la mirada cap al cel i empeny l'espectador a connectar amb la seva vida i amb el cosmos exterior i interior.

Cosmos ha estat creada especialment per al Castell de Vila-seca


L'exposició neix de la col·laboració entre l'Ajuntament de Vila-seca i la Fundació Vila Casas, que per quarta edició porten les obres d'un artista al castell del municipi. Després de Tàpies, Centelles i Clarà, l'artista contemporània Mayte Vieta agafa el relleu d'aquesta col·laboració sent la primera artista dona i viva en ser l'autora de la mostra acollida pel Castell.

Cosmos: Mirar en la foscor entre les estrelles és un conjunt d'obres de diverses disciplines creades especialment per a les quatre estances del Castell de Vila-seca. Les peces neixen de la necessitat de Vieta d'inspirar-se en el silenci i en la immensitat viscuts durant i després de la pandèmia, que la van fer "mirar l'univers, les estrelles i fugir de la realitat", amb paraules de l'autora.
 

L'autora Mayte Vieta ha inaugurat l'exposició aquest dijous Foto: Estel Romeu


La mostra estarà oberta de dimarts a diumenge gratuïtament


Segons la comissària de Cosmos, Natàlia Chocarro, "l'obra de Mayte Vieta es nodreix de la imaginació i, en moltes ocasions, algunes de les seves fotografies més rellevants han estat fruit d'un somni". Fotografies, miralls i escultures són algunes de les obres que es troben al llarg de la mostra, que estarà oberta de dimarts a diumenge de forma gratuïta.

Des del consistori i la Fundació Vila Casas també han confirmat que allargaran quatre anys més la col·laboració i han assegurat que el "conveni avança amb pas ferm". Després d'assolir els 8.500 visitants a l'exposició de Tàpies, quasi 10.000 a la de Centelles i sobrepassar els 10.500 a la de Clarà; s'espera continuar amb aquesta trajectòria ascendent i arribar a un públic ampli de la comarca i voltants.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: