1 de 10
OBRES I MILLORES

Liciten el contracte d’obres del carril bici de Misericòrdia a Blancafort

Tindrà 600 metres de longitud i es durà a terme en col·laboració entre l’Ajuntament de Reus i la Generalitat de Catalunya

Una imatge d'un tram de la TV-3141, abans de la rotonda de Blancafort | Google Maps
per Joel Medina, Reus, Catalunya | 7 de juliol de 2022 a les 20:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Infraestructures de la Generalitat de Catalunya ha publicat al perfil del contractant el contracte d’execució que permetrà construir un nou vial de 600 metres, paral·lel a la TV-3141 (la carretera de Misericòrdia), per a vianants i ciclistes.

Pressupost de licitació d'1,17 milionsEl carril se situarà entre la rotonda de la variant de la T-11 i la urbanització Blancafort. L’actuació, a més, inclourà la millora del drenatge al costat nord de la TV-3141. S’ha catalogat el tipus de tramitació com “urgent”. Té un pressupost de licitació d’1.178.892,84 euros (IVA inclòs) i una durada de 10 mesos un cop s’hagi adjudicat.

Segons es va explicar mesos enrere, l'obra s’executarà mitjançant un conveni de col·laboració que estableix que el Departament de Territori i Mobilitat de la Generalitat aportarà el 59% del finançament i, l’Ajuntament de Reus, el 41%.Un cop estigui construït aquest nou vial, l’ajuntament n’assumirà la titularitat.

Presentació d'ofertesEls fons provindran del Mecanisme de Recuperació i Resiliència dels Next Generation. El termini de presentació d’ofertes s’allargarà fins al 21 de juliol. A més, el contracte es divideix en dos lots, tot i que, com a màxim, només es podrà adjudicar un lot per licitador. 

L'arribada del carril bici ha estat reclamada des de fa anys pel veïnat de Blancafort. El 2017, de fet, i després d'una sèrie de trobades amb el consistori, es va apuntar a la redacció del projecte (llavors, d'1,6 milions d'euros) però ja es va assenyalar que les obres no es podrien iniciar en aquell mandat (fins al 2019). 

Un projecte reclamat pels veïnsEls veïns van iniciar un seguit de mobilitzacions per reclamar la vorera i el carril bici (van tallar la carretera de Misericòrdia amb una marxa lenta). Encara el 2019, l'associació de veïns va reclamar de nou l'inici de l'execució dels treballs. Amb tot, va ser a finals de 2021 quan es va anunciar que l'Ajuntament de Reus i la Generalitat construiran el vial, a través d'un acte en què van trobar-se diferents autoritats i representants veïnals. 


Més endavant, tal com es va avançar a finals de 2021, la Generalitat licitarà les obres per donar continuïtat a aquest vial fins a la urbanització d’Aigüesverds. El projecte, es va precisar llavors, ja està completat. A més, tot plegat aniria en paral·lel a l'impuls d'altres actuacions per unir la via ciclista des de Reus fins a Cambrils. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: