1 de 10
DIVULGACIÓ

Aigües de Reus inicia el projecte per remodelar l’Espai Aigua

Una imatge de l'Espai Aigua | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 7 de juliol de 2022 a les 11:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aigües de Reus ja ha encarregat el projecte que el 2023 permetrà la remodelació de l’Espai Aigua, una exposició audiovisual guiada. L’Espai Aigua es va inaugurar l’any 2006. El nou projecte, que s’ha adjudicat a l’empresa Stoa, té com a objectius "l’actualització del projecte educatiu, dels continguts i de la presentació de les diferents propostes", segons s'ha apuntat des de l'empresa municipal.

Alhora, es planteja l’actualització de l’enginyeria multimèdia i del sistema de control digital de tot l’equipament, s'ha precisat. Tot i considerar que l’exposició actual és encara vigent pel que fa als continguts, el nou projecte "parteix de la base que cal posar el focus en l’actualització de les dades, la informació i, probablement, la incorporació de reflexions relacionades amb els temps actual, en els quals s’ha fet més evident encara l’acceleració de la crisi climàtica".

La mostra seguirà formant part del conjunt d’activitats i recursos educatius que ofereix Aigües de Reus. Per a d’altres grups, la visita se sol·licita omplint un formulari que, en breu, es trobarà a la pàgina web d’Aigües de Reus.

Oferta d’activitatsMés enllà de l’Espai Aigua, entre l’oferta d’activitats que proposa Aigües de Reus hi ha la possibilitat de conèixer la depuradora de la ciutat, d’una banda, i la potabilitzadora, d’una altra.

En tots dos casos, la visita (d’una hora i mitja, aproximadament) s’adreça, principalment, als alumnes de Cicle superior, ESO i BAT. El recorregut per l’estació de tractament d’aigües potables permet conèixer el funcionament dels sistemes de potabilització de l’aigua que bevem a la ciutat, així com la seva procedència, captació, emmagatzematge i consum per part dels reusencs i reusenques.

La visita a la depuradora serveix per descobrir els processos que tenen lloc per tal que l’aigua, abans d’evacuar-se als rius i torrents, tingui unes unes condicions adequades per ser retornada al medi. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: