1 de 10
LABORAL

Menys accidents laborals a la construcció a la demarcació, amb l'excepció del Baix Camp

Amb tot, les comarques del Camp i l'Ebre registren una davallada de la sinistralitat del 7,23% respecte l'any passat

Una imatge d'arxiu d'una construcció | ACN
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 25 de juliol de 2022 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els accidents al sector de la construcció a les comarques de la demarcació de Tarragona han baixat un 7,23% respecte l’any passat, "una dada que contrasta amb la tendència a l’alça de l’accidentalitat a nivell estatal i també a Catalunya denunciada fa pocs dies pels sindicats", segons s'assenyala des del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT).

Augment de la sinistralitat en dues comarquesSegons les dades en base als informes de l’Observatori del Treball i Model Productiu, el col·lectiu fa constar que al territori han tingut lloc 523 accidents lleus, dos de greus i un de mortal durant els sis primers mesos d’aquest any.

Al Camp de Tarragona, la baixada arriba al 12,07% i, a les Terres de l’Ebre, se situa en un 5,51%. Només hi ha dues comarques on s'ha experiment un augment de la sinistralitat al gremi: el Baix Penedès (20,34%) i el Baix Camp (6,92%).

La davallada de la sinistralitat és "molt destacable" al Priorat (-60%), l’Alt Camp (-47,22%) i la Ribera d’Ebre (-37,50%). A la Conca de Barberà la davallada és del 14,29%.

Menor activitat, major formacióAquestes són dades "especialment bones" si es comparen amb les de la resta de sectors productius, on l’augment dels accidents se situa al 20%, ja que la pujada a Catalunya en el cas de la construcció és del 4%, segons es manifesta per part del COATT.

Les dades d’activitat, en contrast amb les dades de sinistralitat, són també "relativament bones". L’activitat al sector de l’obra nova residencial ha pujat entre el gener i el juny un 41%. En el cas de la rehabilitació, les dades baixen un 18%.

Des del COAATT s’indica que la baixada de la sinistralitat "pot estar en part relacionada amb la reducció de l’activitat al sector", si bé es precisa que "com la caiguda és molt superior a les nostres comarques, està relacionada de manera directa amb el control a les obres i la formació dels treballadors". .
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: