1 de 10
PATRIMONI

Arrenca el programa «Viu el patrimoni» amb activitats als monuments del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre

El 10 de juliol comença l’oferta d’activitats guiades als monuments de la Generalitat al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre: Reial Monestir de Santes Creus, Cartoixa d’Escaladei i Castell de Miravet

El riu Ebre al seu pas per Miravet | Sofia Cabanes
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 8 de juliol de 2022 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya engega aquest diumenge (10 de juliol) el programa Viu el patrimoni, amb activitats d’estiu als diversos monuments que gestiona en el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre: la Cartoixa d’Escaladei, el Castell de Miravet i el Reial Monestir de Santes Creus. Diverses activitats familiars, a banda de les visites guiades, són el principal atractiu d’aquest estiu.

El Castell-Monestir d’Escornalbou queda fora de la programació en estar tancat per obres tot l’estiu.

Castell de MiravetLa campanya d’estiu s’estrena diumenge 10 de juliol amb Un tresor, 3 cultures. Es tracta d’una activitat familiar que es durà a terme cada 15 dies al llarg de tot l’estiu. És una manera diferent de conèixer el monument, on, a partir d’un joc de pistes, es descobreix el castell i la seva evolució cultural al llarg dels anys.

L’activitat té una durada d’una hora i mitja, i l’entrada és gratuïta per als menors de 8 anys. D’altra banda, el diumenge 21 d’agost (a les 7 de la tarda), tindrà lloc el concert de Tulla Straus i Ölivia Muyskini, que s’emmarca dins el festival Eufònic.

Cartoixa d’EscaladeiPel que fa a la Cartoixa, les activitats començaran el dissabte 23 de juliol (a les 6 de la tarda). L’activitat que començarà aquell dia és Reflexions d’un pare cartoixà a Montsant. És una visita teatralitzada que ens mostra l’estil de vida que duien els monjos en la que fou la primera cartoixa de la península ibèrica. L’activitat tindrà lloc tots els dissabtes a les 6 de la tarda fins al dia 13 d’agost. L’entrada és gratuïta per als menors de 8 anys.

El divendres 29 de juliol (a dos quarts de 8 del vespre), el programa a la Cartoixa d’Escaladei també inclou el tast de vins Divendres DiVins, amb un concert de la banda Soul Machine i organitzat pels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona i per la Denominació d’Origen Qualificada (DOQ) Priorat.

D’altra banda, el dia 21 d’agost (12 del migdia) la Cartoixa d’Escaladei acollirà també el concert inaugural del Festival Terrer Priorat a càrrec de Marc Vilajoana. I, finalment, el divendres 26 d’agost (a les 6 de la tarda), se celebrarà el Concert-Passejada espiritual per la cartoixa en mans de J.S Bach, amb el grup ReBla’t.

Reial Monestir de Santes CreusRespecte al Reial Monestir de Santes Creus, la primera de les activitats previstes és el tast de vins Divendres DiVins (a dos quarts de 8 del vespre), organitzat pels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona i per la Denominació d’Origen (DO Catalunya), que tindrà lloc el divendres 15 de juliol.

A partir del dissabte 23 de juliol (a dos quarts de 6 de la tarda), cada 15 dies, i fins al 20 d’agost, tindrà lloc l’activitat que du per nom Les tombes reials al monestir de Santes Creus. És una visita guiada centrada en el pavelló reial i els anys d’esplendor del cenobi sota protecció reial, on es podran descobrir històries, secrets i vivències dels reis Pere II el Gran, Jaume II el Just i la reina Blanca d’Anjou. El panteó reial de Santes Creus és l’únic monument funerari dels reis de la Corona catalanoaragonesa que ha arribat intacte als nostres dies.

La visita està destinada a tota mena de públics, i, els menors de vuit anys tenen l’entrada gratuïta. Una altra activitat també quinzenal, que començarà el 30 de juliol i acabarà el 27 d’agost, i que també es durà a terme a la mateixa hora (a dos quarts de 6 de la tarda), és Dones. Mares, abadesses i esposes al monestir de Santes Creus. Es tracta d’una activitat destinada a tot tipus de públic, que ens ensenya el paper que jugaven les dones en els cercles de la noblesa catalana medieval. Els menors de 8 anys en aquesta activitat també tenen l’entrada gratuïta.

Ja a l’agost (entre els dies 11 i 15), Santes Creus acollirà el festival de música antiga que dirigeix Jordi Savall. El Festival Jordi Savall reivindica la importància de la recuperació del patrimoni cultural i musical i programarà un total de 10 concerts i dues conferències en el monestir cistercenc de Santes Creus.

Visites guiades generalsD’altra banda, cada dissabte i diumenge d’agost (excepte el diumenge 21) i, a tots tres monuments, tindran lloc visites guiades. A les 11 del matí serà el torn de la visita en català, i a dos quarts d'1 del migdia en castellà.

També es poden fer visites guiades concertades als jaciments ibèrics del Coll del Moro, a Gandesa, i a la ciutat ibèrica de Kum-Castellet de Banyoles, a Tivissa.

Més informació i entrades aquí.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: