1 de 10
POLÍTICA

La CUP demana a l’Ajuntament de Reus que «s’activi» en la lluita contra el racisme

Recorden que al ple de juny va ser aprovada una moció relativa a l'adhesió del consistori a diferents iniciatives antiracistes

Imatge de la manifestació contra el racisme, al Mercadal, dies enrere | CUP Reus/ Twitter
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 6 de juliol de 2022 a les 10:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal de la CUP Reus ha apressat l’Ajuntament perquè posi en marxa accions per complir la moció que es va aprovar en el ple del passat mes de juny, relativa a la inclusió del consistori en diferents moviments contra el racisme.

Els anticapitalistes van demanar que es facilités la recollida de signatures per tal de regularitzar mig milió de persones arreu de l’estat. “S’han recollit més signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular #RegulacióAra mitjançant la mobilització de la gent que no pas gràcies a l’Ajuntament, que encara ni s’ha mogut”, ha expressat el regidor de la CUP, Edgar Fernández, que també ha recordat el fet que, “una setmana després del compromís assumit, va tenir lloc la massacre de Melilla”.

Des del grup municipal s’ha volgut valorar positivament la concentració de denúncia que va tenir lloc el passat divendres, organitzada per Reus Refugi i UCFR. Segons expliquen, va aplegar més d’un centenar de persones i s’hi van recollir desenes de signatures. "Denunciem el caràcter estructural del racisme dins del capitalisme, i si no volem ser-ne còmplices, hem d'actuar activament en contra", ha subratllat Fernández.

El cupaire ha destacat que la moció va ser aprovada per 23 vots a favor i tres abstencions (Cs i Raúl Meléndez) al plenari municipal. “No entenem per què l'Ajuntament no s'ha posat en marxa de manera immediata, i més quan la campanya per la recollida de signatures finalitza el 23 de setembre”, ha indicat el regidor.

La CUP ha recordat que la moció aprovada incloïa dos acords més. D'una banda, realitzar una campanya contra els rumors racistes, proposta que vol dir organitzar, conjuntament amb entitats locals, xerrades, jornades i material a distribuir per oferir dades que contradiguin el discurs racista. De l'altra, estudiar presentar-se com acusació particular davant possibles atacs a persones o espais públics i privats en cas que la persona agredida així ho demani. "Hem d'activar-nos en la lluita antiracista a tots els nivells, no podem perdre més temps", ha insistit Fernández.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: