GESTIONS

En marxa el primer tràmit telemàtic que integra tots els passos per sol·licitar una llicència d’obra

El tràmit podrà fer-se via telemàtica | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 6 de juliol de 2022 a les 09:34 |
L'Ajuntament de Reus ha fet un nou pas endavant en el procés de transformació de l’administració electrònica municipal i ha posat en marxa el primer tràmit online que integra en una única plataforma de tramitació digital tots els tràmits de permisos d'obres que realitza el departament municipal de llicències urbanístiques.

Amb aquest primer tràmit s'inicia un "canvi integral de relació telemàtica" dels permisos i comunicacions d'obres amb l'Ajuntament, segons fonts municipals. Seguint els passos indicats durant el procés de tramitació, el tràmit permet adjuntar els documents específics del tràmit a realitzar i fer els pagaments d'impostos, taxes i relacionar-lo amb el dipòsit de la fiança.

D’aquesta manera, s'ha assenyalat des del consitori, s’aconsegueix fer una "atenció telemàtica integral, ordenada i guiada de tot el que comporta demanar una llicència d'obres o comunicar-ne el seu inici". En conseqüència, "s’agilitza i s’accelera" la tramitació administrativa i la seva resolució, s'ha apuntat en un comunicat.

El primer tràmit d’aquestes característiques que l’Ajuntament de Reus posa en marxa afecta la tramitació de llicències d’obres en règim de comunicació prèvia (annex 1 Tipus A) per a instal·lacions d'energia solar. El tràmit porta integrat altres tràmits com el dipòsit de fiança, el pagament de l’ICIO i la taxa de serveis urbanístics i, alhora, genera i liquida el rebut corresponent.

Vinculats a aquest tràmit, també es posen en marxa dos tràmits telemàtics més: la sol·licitud de bonificació d'ICIO per instal·lació d'un sistema d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica; i la sol·licitud de bonificació d'IBI per instal·lació d'un sistema d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica.

Montserrat Flores, regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, ha afirmat que “l’ampliació de la cartera de servei de l’administració electrònica facilita la gestions de la ciutadania quan actua a títol personal o, en aquest cas especialment, en l’àmbit professional i empresarial”. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: