1 de 10
RELIGIÓ

Publiquen les memòries de la reusenca M. Isabel Correig

Es va morir el 2019, després de dècades dedicades a les missions cristianes a l'Àfrica

Una imatge d'arxiu de la reusenca M. Isabel Correig | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 11 de juliol de 2022 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Claret acaba de publicar el llibre Què n’has fet del teu germà? La resposta de la M.Isabel Correig (1940-2020), un "sincer testimoniatge de l’opció de vida evangèlica mantinguda amb fidelitat, coratge i profunda espiritualitat durant més de 50 anys" per la reusenca, segons s'apunta des de l'editorial. La presentació a la capital del Baix Camp és el proper dimecres 13 de juliol, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Xavier Amorós. 

Correig, "una dona consagrada a la causa de l’evangeli i dels pobres" és la protagonista d'una obra que té en Josep Bofarull l'autor del pròleg. Aquest va mantenir amb la reusenca "un gran lligam d’amistat i una singular i insòlita comunió de fe, de vida i d’opció”. Al seu escrit subratlla la "fermesa i la coherència" de la seva amiga, i explica que “segurament deu ser la persona que més m’ha influït”.

En fa valer també "el seu absolut lliurament a les mans de Déu, un abandonament confiat, una fidelitat a Jesús i a la seva paraula en totes les situacions". 

L'obra de Correig destaca igualment la "gran austeritat de vida" que la va guiar, així com la seva "actitud radical de missió". Aquesta va viure "una encarnació a la cultura i al tarannà africà", a Kinhasa i al Zaire. Hi va viure "com si fos d’aquell poble i el va estimar amb la completa dedicació de la seva vida". L’any 2019 va emmalaltir. Va ser en aquest període de temps que va tornar a la seva terra natal, Reus, després de molts i molts anys instal·lada a l’Àfrica. I va ser, també, en aquest moment, que va decidir posar sobre paper les seves memòries, la seva vida i vivències.

Són memòries d’infantesa, de les seves arrels, de l’àvia Pepa, dels seus pares, o de l’estiu al mas, fins al moment de descobrir la seva vocació: “una força interior que t’estira, és una resposta a un Déu que et fascina i sedueix”, descriu la reusenca en el llibre.

El llibre conclou amb un epíleg de Rafael Serra i diverses aparicions en premsa del seu comiat.
 

Cartell de la presentació del llibre a Reus Foto: Cedida

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: