1 de 10
MOBILITAT

Liciten un tram de carril bici al carrer d'Astorga i dos a l'avinguda de Bellissens

Amb una inversió superior als 850.000 euros, en conjunt

Imatge de detall d'un carril bici | Martí Albesa
per M.B., Reus, Catalunya | 5 de juliol de 2022 a les 10:32 |
L’Ajuntament de Reus ha publicat al perfil del contractant la licitació dels contractes d’obres de tres nous trams de la xarxa de carrils bici: al carrer d'Astorga, entre l’avinguda de Sant Bernat Calbó i el barri de Montserrat; la construcció d’un carril a l’avinguda de Bellissens, entre l’Hospital Sant Joan i l’Escola d’Horticultura; i el tram de carril a l’avinguda de Bellissens, entre l’Escola d’Horticultura i la carretera T-11. El projecte compta amb finançament provinent dels fons europeus Next generation

Carrer d’AstorgaEl projecte preveu la construcció de nous carrils bici segregats en calçada al carrer d'Astorga, entre l’avinguda de Sant Bernat Calbó i el carrer de Flix; i al carrer de Flix, entre el carrer d’Astorga i l’avinguda de Salou. Els nous carrils bici projectats corresponen a la solució de carril bici segregat en calçada.

Al tram corresponent al carrer d'Astorga, és prevista la inserció d'un carril per sentit a banda i banda de l’actual plataforma del vial. Pel que fa al tram corresponent al carrer de Flix, també s’inserirà un carril per sentit a cada banda de l’actual plataforma del vial, però en aquest cas s’eliminarà el zebrejat separador actual, i a la banda nord es mantindrà l’aparcament en línia actual i a la banda sud es mantindrà l’aparcament en bateria.

El projecte fixa un pressupost de licitació de 551.153,83 euros i un termini d’execució de les obres de quatre mesos.

Avinguda de Bellissens Hospital-HorticulturaEl projecte, en aquest cas, preveu nous carrils bicicleta segregats en calçada en quatre trams de l’avinguda de Bellissens segons la seva configuració.

Així, es contempla un projecte de continuïtat dels dos carrils bicis ja existents a banda i banda de l’avinguda de Bellissens, mitjançant la inserció d’un nou pas de bicicletes transversal a la calçada paral.lel al pas de vianants semaforitzat existent abans de la rotonda amb l’avinguda de la Universitat.

Inclou també un tram amb carrils bicis existents de l’avinguda de Bellissens entre la rotonda anterior i l’Hospital Sant Joan. En aquest, es mantindran els carrils bici bidireccionals existents a banda i banda de l’avinguda de Bellissens. S’inserirà un carril per sentit a banda i banda de l’actual plataforma que forma l’avinguda de Bellissens i el carril de servei lateral al carrer de l’Uruguai.

Quant a l'avinguda de Bellissens entre la rotonda amb el carrer de l’Argentina i l’Escola d’Horticultura, s’inserirà un carril per sentit a banda i banda de l’actual plataforma de l’avinguda de Bellissens. El projecte fixa un termini d’execució de les obres de tres mesos i un pressupost de 197.464,92 euros.

Avinguda de Bellissens Horticultura-T-11El projecte inclou la implementació dels nous carrils bicicleta segregats en calçada al tram que resta de l’avinguda de Bellissens fins a la rotonda de la carretera T-11. Els nous carrils bici projectats corresponen a la solució de carril bici segregat en calçada.

S’inserirà un carril unidireccional per sentit a banda i banda de l’actual plataforma de l’avinguda de Bellissens. A la major part del tram, s'ha assenyalat per part de fonts municipals, l’actual plataforma és "suficientment ampla" per inserir-hi la nova secció projectada i "no es necessita fer una ampliació de plataforma".

Únicament al final del projecte, arribant a la rotonda amb la T-11, la inserció de la nova secció projectada "obligarà a una petita ampliació" del carril de sortida existent. El projecte fixa un termini d’execució de les obres d’un mes i un pressupost de 128.751,11 euros. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: