1 de 10
POLÍTICA

Castellvell del Camp renovarà el sistema de climatització de la llar d'infants

El consistori també destinarà 15.000 euros més per garantir el subministrament de gas a l'escola Santa Anna

Una imatge del ple de Castellvell | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 5 de juliol de 2022 a les 10:21 |
El ple de l'Ajuntament de Castellvell del Camp celebrat el passat 30 de juny va donar llum verda a l'aprovació inicial de l'expedient de modificació de crèdit extraordinari i de suplement de crèdit 07/22, per import de 23.940 euros, "amb l'objectiu de finançar una sèrie de despeses que no poden demorar-se fins a l'exercici següent", segons fonts municipals. Entre aquestes, destaquen un suplement per a la renovació del sistema de climatització de la llar d'infants els Eixerits i una partida per poder garantir el subministrament de gas a l'escola Santa Anna. El punt es va aprovar per unanimitat.

D'aquesta manera, s'ha explicat que es renovarà el sistema de climatització de la llar d'infants. El consistori ha assenayat que els Eixerits "presenta deficiències en el seu funcionament, especialment els dies d'humitat". La maquinària s'ha vist "afectada greument, sobretot per les contínues pèrdues de gas que sovint requereix la intervenció dels tècnics". L'equip de govern ha volgut recordar, en aquesta línia, que la llar constitueix “un equipament municipal de gran importància pel consistori” i, per aquesta raó, ha apostat per renovar el sistema de climatització per un "amb més eficiència i més estalvi energètic que proporcioni un servei adequat als usuaris". Fonts municipals han informat que existeix crèdit per un import de 8.712 euros, però s'ha de suplementar en 4.840 euros més, ja que finalment s'instal·larà un sistema "més eficient del previst inicialment, que és molt més car, per així poder demanar a la Diputació de Tarragona la subvenció de transició energètica".

A banda, l'Ajuntament de Castellvell del Camp també ha aprovat un suplement de 15.000 euros més per poder afrontar el cost del subministrament del gas a l'escola Santa Anna de tot l'any. En aquest sentit, des del govern municipal s'ha subratllat que el pressupost de 2022 confeccionat entre els mesos d'octubre i novembre de 2021 va fer servir de referència les despeses de gas realitzades els darrers quatre anys. Però el subministrament del gas de l'escola "s'ha incrementat molt, com passa a nivell global". En els primers tres mesos de l'any, el consistori ha exhaurit l'aplicació pressupostària i "això vol dir que el cost del primer trimestre ha pujat més que tot el cost de l'any 2021". Per tot plegat, el suplement de crèdit garanteix aquest servei bàsic per a l'escola.

Altres acordsEl ple també va aprovar, entre altres acords, l'adhesió del consistori al Protocol Comarcal d'actuació davant les violències sexuals en espais públics d'oci. També es va aprovar el conveni marc de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Camp en relació al servei municipal de cura puntual per a nenes i nens dels 0 als 14 anys. Ambdós acords es van prendre per unanimitat.

L'Ajuntament també va donar llum verda, amb el suport de tots els grups municipals, a l'adjudicació del contracte de servei de dinamització comunitària i juvenil de Castellvell del Camp a Icària Acció Socioeducativa SCCL per un import de 120.564,14 euros.

En l'apartat de mocions, el plenari va aprovar per unanimitat una moció de suport als jutjats i als jutges de pau de forma eficient i eficaç a favor de la proximitat de la justícia al territori i a les persones en la resolució de conflictes. D'aquesta manera, l'Ajuntament s'oposa a la supressió de la figura dels jutges de pau, que contempla la Llei Orgànica d'Eficiència Organitzativa del Servei Públic de Justícia que es troba en tràmit a les Corts Generals. Abans de començar el plenari, l'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, va fer lectura del Manifest del Dia Internacional de l'Orgull LGBTI.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: