1 de 10
OCI

PortAventura, entre els millors parcs d'atraccions del continent

Un portal de reserves d'Alemanya el situa al quart lloc d'un rànquing articulat en base a paràmetres com la relació qualitat-preu

PortAventura, un dels millors parcs d'Europa | Josep M. Llauradó
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 3 d'agost de 2022 a les 16:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
PortAventura es troba entre els millors parcs d'atraccions del continent europeu, segons l'empresa alemanya Travelcircus. Aquesta plataforma de reserves d'escapades premium ha realitzat un estudi per determinar quins són, enguany, els millors parcs d'atraccions. Se n'han analitzat 65, tot centrant-se en qüestions com el preu de les entrades, les valoracions dels usuaris a Google o el nombre d'atraccions per a la família que hi pugui haver.

Al top 25 del continent, doncs, hi figura PortAventura en quarta posició. No n'hi ha cap altre de l'estat. 

Amb antelació, i per InternetLes dades més rellevants de l'estudi fet per aquesta companyia amb la base a Berlín determinen, entre altres, que un dia en parc d'atraccions d'aquest top 25 pot comportar una depesa d'entre 56 i 534 euros (per a quatre persones). Aquesta última xifra, de fet, correspon a Eurodisney, el tercer millor parc d'Europa sempre segons Travelcircus. El número 1 és l'alemany Europa-park
 

PortAventura queda al quart lloc del llistat de 25 millors parcs del continent Foto: Travelcircus


L'informe fa constar també que el preu de les entrades s'ha incrementat quasi en un 15% de mitjana, en els tres últims anys, a partir de l'anàlisi dels 65 parcs objecte d'estudi. En aquesta línia, Travelcircus recomana adquirir els tiquets d'accés "amb antelació, i per Internet. En molts parcs, les entrades en línia són més barates que a taquilla. A més, és freqüent trobar promocions tipus 2x1".  

Cinc paràmetres a anàlisiL'estudi analitza factors dels parcs com la qualitat-preu (a partir del nombre d'atraccions i els preus de les entrades); les valoracions dels usuaris a Google; la notorietat (en funció de les recerques a Google entre gener de 2021 i març de 2022); o la capacitat de generar "diversió per a totes les edats" (és a dir, si hi ha o no opcions d'oci per a petits i grans, segons franges d'edat i activitats). L'última anàlisi s'ha centrat a la presència a la xarxa social Instagram (a partir de les etiquetes dedicades al parc). En cadascuna de les categories avaluades, cadascun dels parcs podia obtenir un màxim de 5 punts. 

D'aquesta manera, PortAventura una puntuació global de 20,20 punts sobre 25, rere Europa-park (primer lloc, amb 21,84 punts); Efteling (segon lloc, amb 21,05 punts); i Disneyland (tercer lloc, amb 20,61 punts). Si analitzem al detall les puntuacions del parc de la Costa Daurada en cadascuna de les categories puntuables, veurem que rep 4,33 punts sobre 5 pel que fa a la qualitat-preu; 4,8 punts en les valoracions a Google; 3,68 punts quant a les recerques; 4,20 punts a la capacitat per generar "diversió" per a tots els públics; i 3,57 punts sobre 5 a Instagram. 


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: