OCI

Dos anys després, castells de foc a Tarragona

Les pirotècnies Mediterráneo, Mille et une Étoiles, Zarzoso i Gironina seran les responsables d'il·luminar el cel tarragoní

per Redacció, Tarragona | 4 de juliol de 2022 a les 11:00 |
Imatge d'arxiu del Concurs de focs artificials a Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta setmana torna, finalment, el Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona. Del 6 al 9 de juliol després de dos anys sense fer-se per la pandèmia, hi participaran quatre pirotècnies, una de catalana, dues de valencianes i una nordcatalana que concursaran per guanyar el primer premi Venus Ciutat de Tarragona. Aquest guardó manté la mateixa dotació econòmica dels anys anteriors de 26.000 euros i suposa l'adjudicació dels focs artificials de la festa major de Santa Tecla.

Tal com ja és habitual, els focs començaran a dos quarts d'onze de la nit i les pirotècnies es reparteixen cada dia amb una d'elles. Així, doncs, el dia 6 de juliol actuarà la pirotècnia Gironina, una empresa jove catalana amb seu a València. És el segon cop que participa en el certamen i ja va aconseguir la segona posició l'any 2013. La pirotècnia Zarzoso, una companyia familiar de llarga tradició i dilatada trajectòria pirotècnica, serà la protagonista del segon dia de concurs.

El tercer dia, el 8 de juliol, serà el torn de la pirotècnia valenciana Mediterráneo. Guanyadora de l'última edició dels focs l'any 2019, serà la tercera vegada que hi participa i s'espera que mostri el potencial de les noves nissagues pirotècniques del País Valencià. Tancarà el certamen, la pirotècnia nordcatalana Mille et une Étoiles, creada l'any 2000. L'empresa fa al voltant d'uns 300 espectacles anuals, principalment a l'estat francès, i serà la primera vegada que participa en el concurs tarragoní.

El veredicte del jurat es donarà a conèixer simultàniament a tots els concursants el diumenge 10 de juliol, a les dotze del migdia, en un acte públic que se celebrarà a l'Ajuntament de Tarragona. El jurat d'aquesta edició estarà integrat per dotze membres de reconeguda experiència en el món del periodisme, la gestió cultural, el teixit associatiu de la ciutat, així com d'experts pirotècnics. Pel que fa als premis, es manté la mateixa dotació que en les edicions anteriors i el certamen disposa d'un pressupost d'uns 105.000 euros.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: