MOBILITAT

Nova campanya de control de bicis i patinets elèctrics a Reus

Fins al 10 de juliol

per M.B., Reus, Catalunya | 4 de juliol de 2022 a les 10:49 |
Dos agents, amb un noi que porta un patinet elèctric | Guàrdia Urbana de Reus
Del 4 al 10 de juliol, la Guàrdia Urbana de Reus realitzarà la tercera campanya preventiva d’aquest 2022, coordinada pel Servei Català de Trànsit, per al control de ciclistes i vehicles de mobilitat personal (VMP). Les dues campanyes prèvies han mostrat una evolució "positiva" en el trànsit, amb una reducció de més d’un 40% de les infraccions detectades. La nova campanya se centrarà en infraccions que s’han mantingut amb xifres similars.

Control sobre les infraccions més freqüentsEs vigilaran conductes com circular en VPM amb un número de persones superior al de les places del vehicle, fer-ho amb auriculars connectats a receptors o reproductors de so, la circulació amb un VMP de nit o en situacions amb poca visibilitat, sense que el vehicle disposi de llum ni l’usuari porti roba o elements reflectants, o positius en alcohol superior a 0,25 mg/l aire en un VMP.

També es farà control de ciclistes, i es vetllarà per controlar la resta de conductors que cometen infraccions contra aquestes tipologies de conductors (principalment referides a no respectar la prioritat de pas i la parada i estacionament en zones reservades d’estacionament de bicicletes). L’objectiu és conscienciar les persones usuàries de l'ús responsable d'aquests vehicles i les conseqüències d'incomplir la normativa que els afecta.

La principal finalitat, han apuntat fonts municipals, és reduir els accidents a les voreres i els espais de vianants. 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: