1 de 10
LABORAL

Desconvoquen la vaga dels treballadors del servei de la brossa a Reus

Estava prevista del 4 al 8 del juliol

Imatge d'arxiu d'una protesta dels treballadors de la brossa, al Mercadal de Reus | MBO
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 2 de juliol de 2022 a les 14:19 |
La vaga dels treballadors del servei de recollida de residus de Reus s'ha desconvocat. A través d'un comunicat, el sindicat UGT ha informat que l'aturada de la plantilla de Reus Net (prevista entre els dies 4 i 8 de juliol) no es produirà. Precisament el passat divendres al migdia, al Mercadal, el comitè d'empresa havia convocat els mitjans per exposar que la negociació amb la companyia no prosperava i que, per tant, la vaga es mantenia. No obstant això, s'ha evitat a unes hores del seu inici. 

Preacord per a l'increment salarialDes de sanejament urbà del sindicat UGT, s'havia assenyalat que l'aturada es va convocar per reclamar una sèrie de millores salarials per a la plantilla (d'un 4% enguany, i d'un 3% per al 2023) a causa de l'augment de l'IPC. Desconvocada la vaga, un preacord entre les parts compleix aquesta demanda. En declaracions a Reusdigital.cat, el secretari Ángel Martín de Sande ha celebrat "el consens" que ha fet possible l'entesa. 

Des del comitè d'empresa s'havia manifestat que es mantenia la "voluntat negociadora" per evitar la vaga. De fet, s'havia precisat que si Reus Net presentava una proposta "satisfactòria" als treballadors, els seus representants seurien a negociar. Això inclou el conveni col·lectiu propi. Segons de Sande, serà "dimarts, dimecres i dijous" de la setmana que ve quan, "amb calma, seurem a negociar-ne els continguts". 

Des de la plantilla s'havia carregat contra el consistori, al seu parer pel "deficient" plec de clàusules del nou contracte de la brossa en vigor, en mans de Valoriza-Romero Polo. Tots dos havien reclamat, en la seva protesta al Mercadal, que el govern "negociés" amb l'empresa per atendre les demandes dels professionals. 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: