1 de 10
URBANISME

El govern preveu poder licitar el projecte de l'antiga Hispània a la tardor

Es faran tres edificis: dos de gestió pública, amb 48 habitatges, i un de gestió privada, amb 12

Imatge virtual del projecte, un cop s'acabin les obres | Reus.cat
per Joel Medina, Reus, Catalunya | 1 de juliol de 2022 a les 13:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El projecte de l’antiga Hispània continua evolucionant. Si dilluns la Junta de govern local va aprovar els projectes d’urbanització i reparcel·lació, la setmana vinent s'aprovaran els projectes executius de l’edifici. “Hi ha un ampli consens polític en aquest projecte, des del primer dia ho hem parlat”, segons la regidora d’Economia, Coneixement i Habitatge, i consellera delegada de Redessa, Teresa Pallarès.

Tot plegat perquè, de cara als mesos de setembre i octubre, es puguin tenir a punt les bases per tal de licitar el projecte. L’alcalde, Carles Pellicer, ha comentat que “aquest és un projecte que consolida la unió entre el centre i el Tomb de Ravals”. En total, es construiran tres edificis principals: dos de gestió pública, que tindran 4 i 5 plantes i un de gestió privada amb 3 plantes. Se situaran entre la Riera d'Aragó i el carrer de Josep Maria Arnavat i Vilaró. A més, també se'n farà un de tres plantes i tres pisos de gestió privada amb preus de mercat lliure. Serà al Raval de Sant Pere, per on ara hi ha el pas de vehicles.

Pel que fa als 60 habitatges d’HPO, 48 seran gestionats per l’Ajuntament a través de Redessa, com ja passa al Mas Bertran, la Granja Massó i la Patacada. D’aquests 48 pisos, 36 seran de 65 o 55 m2 amb dues habitacions, i 12 de 75 m2 amb tres habitacions. Segons ha anunciat Pallarès, “el projecte ha contemplat la utilització de materials reciclables i la instal·lació de plaques solars i aerotèrmia”. Encara no s’ha concretat quina potència tindran aquestes fonts d’energies renovables, però en paraules de Pallarès, “tots els habitatges s’hi podran beneficiar, ja que, a més, els pisos es podran utilitzar de manera versàtil”.
 

Imatge de la presentació d'aquest divendres, a la sala de premsa del consistori reusenc Foto: Joel MedinaEls estudis dels tècnics fixen que hi ha 60 maneres diferents de viure-hi. “Totes les habitacions tenen mides similars, en alguns pisos hi ha l’existència d’una tercera habitació, que amb una petita reforma pot anar a un pis o a un altre, en funció de les necessitats”, ha afegit Pallarès. En paraules de la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, “és un objectiu clar incrementar el parc de lloguer i el destinat a polítiques socials”. 12 seran pisos de gestió privada, on l’adjudicatari decidirà si el ven o el lloga sota preu d'HPO. A més, hi haurà tres habitatges de renda lliure, corresponents a 400 dels més de 8.100 m2 que tindrà el projecte.

L'aparcament subterrani tindrà tres plantes i 340 places. S’hi accedirà i sortirà mitjançant una rampa de doble carril a la riera d’Aragó. Quant als accessos de vianants, n’hi haurà tres, amb escales i ascensors: un al carrer de Josep Maria Arnavat i Vilaró, el segon serà a la plaça i el tercer al raval de Sant Pere. De moment, també es preveu instal·lar 10 places amb carregadors per a cotxe elèctric i fer la preinstal·lació de 151 places més. “La nova plaça que hi haurà sobre l’aparcament tindrà més de 2.100 m2 i es consolidarà amb la connexió d’espais públics pròxims, com el CN Reus Ploms, el CAP Horts de Miró, el Centre Cívic Llevant, la Comissaria de la Guàrdia Urbana i la plaça dels Horts de Miró”, ha expressat la regidora d’Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui.

El projecte contempla 1.100 m2 més d’equipaments amb una zona exterior pròpia que tindrà un accés des de la nova plaça, la riera d’Aragó i el carrer de Josep Maria Arnavat i Vilaró. Els usos d’aquest nou espai encara no s’han definit. Els baixos del bloc que donarà a la nova plaça seran de gestió privada comercial, mentre que els altres s’incorporaran als espais de l’equipament.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: