1 de 10
POLÍTICA

La CUP reitera l'aposta per la internalització del servei de la brossa

Sobre la convocatòria de la vaga, Llorens apunta a UGT que "no s'havien de lligar les millores laborals al disseny d’una nova licitació"

Contenidors, en una imatge d'arxiu | ND
per M.B., Reus, Catalunya | 1 de juliol de 2022 a les 09:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juliol de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Arran de la convocatòria de vaga de Reus Net, prevista del 4 al 7 de juliol, la CUP Reus planteja que la internalització del servei de recollida i neteja de residus "és l’única resposta a les millores laborals de la plantilla". Marta Llorens, portaveu de la formació, ha recordat aquest divendres que just fa un any es va proposar la creació d’una comissió de seguiment del servei a mans de la UTE Valoriza-Romero i que el govern de la ciutat i la resta de grups municipals "el van rebutjar".

La formació anticapitalista ja va criticar que la nova licitació del servei, que ostenta la UTE Valoriza-Romero Polo actualment, era "totalment continuista". Llorens ha afirmat que "des de l’inici, vam criticar el plec de condicions per ser totalment continuista i de mínims, poc competitiu i que no deixava marge per a la millora del servei en termes mediambientals, econòmics i laborals".

En aquest sentit, la CUP sempre ha volgut recordar, en un comunicat, que "sempre" ha alertat que l’externalització del servei "fa que es perdi tot el control de gestió i governança per part de l’ajuntament". "Durant tots aquests anys, hem presentat diferents propostes en clau de fiscalització i recuperació del control tècnic i econòmic del servei, tals com la creació d’una comissió de seguiment del servei amb la UTE Valoriza-Romero Polo o la realització d’una auditoria externa del servei quan estava en mans d’FCC; el govern, però, no ha volgut mai assumir-ne cap responsabilitat", s'ha queixat la cupaire.

Pel que fa a les demandes i les crítiques que UGT, sindicat majoritari al comitè d’empresa, ha fet aquests darrers dies, la CUP sempre s’ha mostrat predisposada a l’entesa. "El febrer del 2020 vam enviar una carta al comitè d’empresa per a recollir les seves reivindicacions i demandes laborals, però mai no se’ns va contestar; el març del mateix any vam fer una denúncia a inspecció de treball que mai tampoc no se’ns va agrair", ha reblat Llorens. La formació anticapitalista també va alertar al sindicat UGT que "hauria d’haver negociat la millora del conveni amb l’empresa adjudicatària anterior i no lligar les millores laborals en el disseny d’una nova licitació". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: