POLÍTICA

Vinyals agafa el relleu a Masdeu com a alcalde de la Selva

El pacte de govern municipal retorna la batllia als republicans per a l'últim any del mandat, després de dos exercicis de lideratge socialista

Vinyals (ERC) relleva Masdeu (PSC) com a alcalde selvatà | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 30 de juny de 2022 a les 20:00 |
Un ple extraordinari de l'Ajuntament de la Selva ha servit aquest dijous a Jordi Vinyals (ERC) per tornar a agafar les regnes de l'alcaldia després que el passat dimarts Josep Masdeu (PSC) renunciés al seu càrrec d'alcalde en compliment del pacte de govern vigent entre ambdós partits al municipi.

Després d'un primer any de mandat amb Vinyals al capdavant del consistori i de dos exercicis amb Masdeu com a màxim responsable, el govern selvatà encara els darrers 12 mesos abans de les pròximes municipals amb el líder republicà novament presidint el consistori. Aquest darrer any com a alcalde suposarà el comiat de Jordi Vinyals de la política municipal, després d'haver format part del govern local en els tres darrers mandats, primer en coalició amb CiU i, posteriorment, amb el PSC, en els dos darrers.

El relleu en el govern selvatà no afectarà les principals àrees de responsabilitat del consistori, de manera que Josep Masdeu passarà a ocupar la tinença d'alcaldia i conservarà les àrees de Promoció Econòmica, Obres Públiques i Activitats Econòmiques. Vinyals, per la seva banda, manté les regidories d'Economia i Hisenda, Urbanisme i Habitatge, a més de Cultura i Agricultura. La resta del govern municipal, amb David Lafuente, Judit Fontanillas i Quim Solé (PSC) i Enric Roberto i Laura Girona (ERC), mantindrà també les serves carteres.

En el seu comiat al capdavant de l'Ajuntament, Masdeu ha valorat de forma "positiva" els seus dos anys com a alcalde, malgrat lamentar les dificultats generades per la Covid-19. Tot i els problemes de la pandèmia, el líder del PSC ha exposat que deixa un poble que "ha sortit reforçat de tot plegat, amb una bona cohesió social, amb unes xifres d'atur per sota de les de 2019 i amb un important conjunt d'actuacions que s'han aconseguit enllestir o iniciar en aquest període", com ara les millores del carrer del president Companys o de Joan Domingo, l'ampliació de la residència el Vilar o el nou dipòsit per ampliar l'arribada d'aigua del CAT.

A banda, i en el seu discurs de presa de possessió, Vinyals s'ha mostrat "especialment il·lusionat" per aquest últim any que afronta de govern i per la tasca feta fins ara, tot valorant "molt positivament" el resultat de la col·laboració amb els seus socis de govern. Segons el nou alcalde, aquest acord ha "demostrat la importància de saber sumar esforços per tal de repercutir positivament en la vida del poble".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: