SANT PERE 2022

Vídeo: recupereu les sis Tronades de Sant Pere 2022

Enguany, la Festa Major de Reus n'ha tingut un parell d'extraordinàries

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 30 de juny de 2022 a les 10:39 |
Enguany, la Tronada ha tornat a petar per Completes | Joel Medina Romero
Hem deixat enrere una Festa Major de Sant Pere especial, perquè ha estat la primera en tres anys que s'ha pogut celebrar amb normalitat després de les restriccions sanitàries per contenir la pandèmia de la covid-19. Entre els fets més destacats de la celebració de 2022 hem de comptar les dues Tronades extraordinàries que es van encendre, per compensar les que les pregoneres Coia Ballesté i Tània Verge no van poder encendre el 2020 i el 2021, respectaviment. 

Els reusencs no han faltat a la crida festiva i s'han aplegat al Mercadal, doncs, fins a sis ocasions per viure allò tan nostre de Sant Pere peta fort! 

La Tronada del pregó, a càrrec d'Alba SotorraPer Sant Joan, la cineasta Alba Sotorra va encendre la primera Tronada de Sant Pere en tres anys. Ho vam viure d'aquesta manera: 
 
 

La primera Tronada extra, encesa per Coia BallestéLa primera de les Tronades extra d'enguany la va encendre, el 25 de juny, la periodista Coia Ballesté, qui va ser pregonera de la Festa Major l'any 2020.
 

La segona Tronada extra, amb Tània VergeDiumenge 26 de juny va ser el torn de la consellera d'Igualtat i Feminismes, la reusenca Tània Verge. La pregonera de 2021 va tenir finalment el seu moment. A més, es va homenatjar el primer Tro de Festa (1995), Peter Rius.
 

La Tronada de la vigíliaLa nit del 28 de juny és, potser, la més especial de l'any per als reusencs. Tots som al carrer, gaudint de la Festa Major. El moment culminant d'eufòria és quan fem petar la Tronada. Enguany, l'honor ha estat per al batlle tarragoní, Pau Ricomà.
 

La Tronada del matí de Sant PereJust abans que s'hagi lluït el Seguici, el passat dimecres, s'ha encès la Tronada del matí de Sant Pere. L'encarregat d'encendre-la ha estat l'exdirector de Reus Esport i Lleure, Jordi Bros.
 

L'última TronadaTot s'acaba, ja se sap. Dimecres al vespre, més tard del previst, s'ha encès l'última de les sis Tronades d'aquest Sant Pere de tornada a la normalitat. En un Mercadal ple de gom a gom, els representants del Seguici i el batlle, Carles Pellicer, han fet córrer la pólvora entre els reusencs.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: