1 de 10
ENTITATS

El Círcol de Reus, Creu de Sant Jordi

L'entitat celebra enguany el seu 170è aniversari

La presidenta de l'entitat, Patrícia Terradellas, en una imatge d'arxiu | Cedida
per M.B., Reus, Catalunya | 28 de juny de 2022 a les 12:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern ha distingit amb la Creu de Sant Jordi 2022 20 personalitats i 10 entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural. Entre els guardonats hi ha El Círcol de Reus, que enguany celebra el seu 170è aniversari sota la presidència de Patrícia Terradellas. També hi figuren l'actriu Carme Elias, el pallasso Tortell Poltrona, l'esportista Laia Palau, la companyia Elèctrica Dharma, el grup Estopa, la Fundació Gran Teatre del Liceu i la Fundació Hipra, entre d'altres.

A través d'un comunicat, Terradellas ha exposat que "les meves primeres paraules són d’agraïment al Govern de la Generalitat de Catalunya per la seva concessió. Un agraïment que vull fer extensiu a les institucions, personalitats i entitats del territori que ens han donat el seu suport, conscients que, d’altra manera, no hauria estat possible rebre una distinció de tanta vàlua social". "La Creu de Sant Jordi és també un el reconeixement als fundadors d’El Círcol i a tots aquells homes i dones que ens han precedit i que han perseverat amb voluntat de permanència preservant el llegat tant material com immaterial de l'entitat, sempre amb un clar desig de servei a Reus i al nostre país", ha afegit. 

L’elecció de les persones guardonades "preserva la paritat de gènere", segons s'ha apuntat des del Govern. L’acte de lliurement de les Creus de Sant Jordi se celebrarà el dia 11 de juliol a les 7 de la tarda al Teatre Monumental de Mataró.

A més dels ja citats, entre les personalitats distingides també hi ha l'activista social Fàtima Ahmed; la professora de llengua catalana Maria Carme Cardó; l'artista Mari Chordà; el productor discogràfic i impulsor de Picap Joan Carles Doval; la professora i intèrpret Rosa Maria Duran; l'escriptor Josep Espunyes; la física María del Carmen Llasat; el pintor muralista Josep Minguell; la professora, política i activista Maria Olivares; el pagès Lluís Parés; l'enginyer Jordi Puig; el sociolingüista Miquel Strubell; el fotògraf japonès afincat a Catalunya Hisao Suzuki; el físic Lluís Torner; l'economista Carme Trilla; la pastora Marina Vilalta; i l'artista plàstic Andreu Vilasís i Fernàndez-Capalleja.

Quant a les entitats, l'Associació Colla de Castellers els Bordegassos de Vilanova pel 50è aniversari, l'Associació El Círcol de Reus; l'Associació pels Drets Sexuals i Reproductius; l'Associació Societat Cultural i Esportiva La Lira; el Teatre Joventut de la Faràndula pels 75 anys d’història; i l'Orfeó Vigatà amb motiu dels 120 anys de trajectòria.

L’elecció de les personalitats distingides amb aquest guardó ha volgut respectar, com ja ha estat palès en les darreres edicions del premi, la paritat de gènere. A més, la selecció de persones guardonades també reflecteix la diversitat de camps en què treballen les persones i les entitats distingides amb les creus, així com la representació territorial. Una distinció que data de 1981 La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya.

La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: