SANT PERE 2022

2.000 gorres per a la canalla que ha resolt l'enigma de les capses de Sant Pere

Els escolars havien d'esbrinar on es troben les claus de la Festa Major

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 28 de juny de 2022 a les 12:01 |
Un nen recull la seva gorra a la Botiga de la Festa Major | Reus.cat
Els nens dels centres escolars de Reus que hagin resolt l'enigma de les capses d'aprenentatge de la Festa Major poden passar durant tota aquesta vigília de Sant Pere, per la Botiga de la Festa Major a recollir el seu premi.

En concret, des de ReusCultura i amb el patrocini de la BASF, s'han editat 2.000 gorres que es repartiran entre la canalla. Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística i d'Educació, ha explicat que "aquesta és una proposta més de les que hem pensat enguany per vestir la ciutat de festa, ja que, en aquesta ocasió 2.000 nens i nenes lluiran la gorra de la Festa Major, una iniciativa que se suma als domassos de la festa, a la samarreta de la Festa Major i a les lones ignífugues que s'han preparat per vestir els aparadors i protegir-los de les espurnes del foc".

El fil conductor d'aquesta proposta educativa va començar quan els nens i les nenes veuen que han desaparegut les claus de Sant Pere i que, si no les troben, no es podrà fer la Festa Major. Els infants tenien per davant una sèrie de reptes que han hagut de resoldre a través de propostes de les cinc diferents capses que representen parts de la Festa Major: el foc, els castellers, els gegants, els balls i els elements del Seguici Festiu.

Al final dels reptes van trobar un cofre en la qual hi havia un codi QR i els enllaçava en un vídeo en el qual l'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, i Recasens, els revalaven el que ha passat i els convidaven a viure i a gaudir de la Festa Major com a premi d'haver aconseguit desxifrar el misteri de la desaparició de les claus de Sant Pere.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: